Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasičské stanice se otevřou veřejnosti. Připravené jsou prohlídky i ukázky techniky

V pátek 13. září proběhne Den otevřených dveří stanic HZS Libereckého kraje a zároveň Den požární bezpečnosti. Máte tak jedinečnou příležitost prohlédnout si zázemí, kde hasiči pracují.

Veřejnosti své dveře otevřou stanice v Liberci, České Lípě, Jablonci, Semilech, Turnově i Jilemnici. „Připravené jsou komentované prohlídky s ukázkou nejrůznějšího vybavení,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Lidé tak uvidí cisterny, žebřík, plošinu a všelijakou speciální techniku. „Hasiči předvedou veřejnosti i ochranné obleky a pomůcky,“ komentovala Hložková. Na 13. září ale nepřipadá jen den otevřených dveří ale také Den požární bezpečnosti. „Tento den je vyhlašován Českou asociací hasičských důstojníků. Letošním hlavním tématem je akce 3m k životu – průjezdnost komunikací,“ dodala mluvčí. Hasiči tak chtějí upozornit na problematiku špatně zaparkovaných automobilů, které znemožňují průjezd v případě zásahu.

V pátek tak můžete navštívit třeba stanici v Liberci v Šumavské ulici. Dopoledne je připravený program pro zvané školy, odpoledne si ale můžete užít prohlídky pro veřejnost, a to od 12:30, 13:30 a 14:30. V České Lípě bude otevřena stanice v ulici Karla Poláčka v čase od 9 do 15 hodin. V Jablonci pak můžete zamířit do stanice v Palackého ulici. Ta bude otevřena od 9 do 13 hodin.

Foto pixabay.com

Štítky hasiči, stanice, den otevřených dveří, Liberecký kraj, Liberec, Česká Lípa, Jablonec, Turnov, Semily, Jilemnice, Karel Poláček

Hasičské stanice se otevřou veřejnosti. Připravené jsou prohlídky i ukázky techniky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.