Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté připomínají dětem, jak opatrně přecházet silnice

Na začátku školního roku je dobré dětem připomenout, že při cestě do školy je třeba si dávat pozor na spoustu věcí, třeba na přecházení silnice. Na to se zaměřili policisté v rámci akce Zebra se za Tebe nerozhlédne.

Policisté na Jablonecku proto dohlíželi v uplynulém týdnu na děti přecházející vozovky v blízkosti základních škol. „Za správné přecházení dostaly děti úkolníčky a pracovní sešity,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Zároveň o tématu správného přecházení diskutovali policisté s žáčky i dospělými. Pokud máte doma malé ratolesti, určitě nebude na škodu, když jim zopakujete, jak správně přecházet silnici. „Při přecházení silnice musí mít chodec na paměti že nemá absolutní přednost ani na vyznačeném přechodu. Vozovku přecházejte vždy nejkratší cestou, kolmo nikoli šikmo,“ připomněla mluvčí.

Úplnou samozřejmostí by pak mělo být rozhlédnutí se a stejně tak dodržovat pravidlo, že na přechodu by se chodci neměli zbytečně zdržovat.

Autoři | Foto PČR

Štítky zebra se za tebe nerozhlédne, přecházení, prevence, silnice, okres Jablonec nad Nisou

Policisté připomínají dětem, jak opatrně přecházet silnice  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.