Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj získal z ministerstva 41 milionů na sociální služby. Peníze se rozdělí mezi všechny žadatele

Peníze z ministerstva práce a sociálních věcí rozdělí Liberecký kraj mezi celkem 106 sociálních služeb. Celkem tak ministerstvo poskytlo kraji v letošním roce více než 667 milionů korun.

Podle náměstka Pavla Svobody tato částka pokryla 93 procent požadavku kraje, peníze by tak měly stačit na všechny služby. „Nehrozí tak ukončení ani jedné sociální služby,“ komentoval Svoboda.

Na financování sociálních služeb se podílí nejen ministerstvo, ale také kraj, obce, sponzoři, zdravotní pojišťovny i uživatelé pobytových služeb. Na konci roku navíc kraj mezi služby rozděluje dalších 10 milionů v rámci předfinancování. „Na individuálních dotacích jsme naví sociálním službám přidali dalších 6,6 milionů korun,“ dodal náměstek.

Foto Dominik Svoboda

Štítky sociální služby, kraj, dotace, peníze, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Liberecký kraj, Pavel Svoboda

Kraj získal z ministerstva 41 milionů na sociální služby. Peníze se rozdělí mezi všechny žadatele  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.