Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Ralska zmizí dalších deset budov, kraj pokračuje v demolici nevyužívaných objektů

Liberecký kraj i letos pokračuje v demolici objektů v Ralsku. Do konce roku tak zmizí z bývalého vojenského prostoru ještě deset budov.

Letošní celkové náklady na demolici se vyšplhají na bezmála 15 milionů korun. „V lednu jsme nechali zbourat tři komíny u bývalé kotelny,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jitka Volfová.

Postupně tak z prostoru mizí polorozpadlé domy a stává se čistějším a příjemnějším místem. „Na další demolice chceme získat dotaci z programu ministerstva pro místní rozvoj,“ sdělila Volfová. Vedle bourání myslí kraj i na obnovení krajiny. Letos tak nechal vysázet nové borovice na místě, kde bývaly čtyři objekty a skládka.

V příštím roce by mělo jít k zemi dalších 16 objektů. Kraj musí najít zhotovitele, dle předpokladů by se náklady měly pohybovat okolo 40 milionů. „Předpokládáme, že vítězná vysoutěžená cena bude nižší zhruba o 15 milionů,“ dodala Volfová.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky demolice, Ralsko, vojenský prostor, Liberecký kraj, Jitka Volfová, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Z Ralska zmizí dalších deset budov, kraj pokračuje v demolici nevyužívaných objektů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.