Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové rozšířili varování, napadnout může až deset centimetrů mokrého sněhu

První výraznější sněžení, které Česko čeká dnes večer, se bude týkat i Jablonecka, Semilska, Frýdlantska či Železnobrodska. Mokrý a těžký sníh začne padat po 18:00 zejména v jihovýchodní a východní polovině Čech v polohách nad 400 metrů nad mořem. Napadnout by mělo kolem pěti centimetrů sněhu, ojediněle až deset centimetrů. Sněžení ustane ve středu ráno a znovu začne padat v poledne. Vyplývá to z dnešního upřesnění Českého hydrometeorologického ústavu.

Nejvíce bude podle meteorologů sněžit v místech s nadmořskou výškou mezi 400 až 600 metry nad mořem. Nelze ale vyloučit, že sníh bude padat i v nižších polohách. Intenzivnější sněžení se čeká dnes večer a v první polovině noci.

Komplikace může sníh způsobit chodcům, řidičům a v zásobování. Pod tíhou mokrého sněhu se mohou lámat větve stromů, škody může sníh způsobit i na drátech elektrického vedení. Řidiči by měli jezdit opatrně a nezapomínat na zimní výbavu.

 
Další sněžení meteorologové očekávají ve středu po poledni a trvat by mělo do čtvrtečních 03:00. Očekává se na území šesti krajů, na rozdíl od dneška se už nebude týkat Plzeňského kraje. Ve čtvrtek ráno se při vyjasnění bude na mokrých silnicích a chodnících tvořit náledí a zmrazky.

Dnes v noci už sněžilo v západní části Čech v místech nad 600 metrů nad mořem, uvedli meteorologové na facebooku.

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky sníh, sněžení, meteorologové, počasí, zima, Česko, moře, Český hydrometeorologický ústav, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlantsko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové rozšířili varování, napadnout může až deset centimetrů mokrého sněhu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.