Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký kraj zahalil sníh. Nejvíce je ho v Krkonoších. Zatím nejsou na silnicích žádné komplikace

Na Liberecký kraj dopadly první centimetry sněhové nadílky. Naštěstí se zatím neobjevily žádné problémy na silnicích a dokonce i silnice kolem Souše zůstává zatím otevřená.

V Libereckém kraji napadlo v noci na dnešek až deset centimetrů mokrého sněhu, žádné problémy na silnicích ale zatím hlášené nejsou. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a mokré a to včetně silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Zbytky sněhu jsou hlavně na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších, řekl dnes Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která se stará o údržbu krajských silnic a také 40 procent silnic první třídy v kraji.

Nejvíc sněhu je podle Šéna v Krkonoších v oblastech nad 800 metrů nad Mořem kolem Benecka nebo Míseček. „Tam je deset centimetrů těžkého mokrého sněhu, který se najíždí. Přes den mají navíc přijít další sněhové přeháňky nebo déšť se sněhem, takže je na místě opatrnost. Zvlášť proto, že někteří řidiči ještě stále nemají přezuto,“ doplnil. Navzdory sněžení zatím stále zůstává otevřená silnice 290 kolem přehrady Souš v Jizerských horách, která je zdrojem pitné vody. S prvním sněhem se vždy uzavírá. „Na víkend se ale čeká oteplení,“ dodal Šén.

Mezi vločkami můžete na silnici v Jizerkách potkat ledacos, třeba velblouda

Fotky prvního sněhu obletěly během včerejšího dne sociální sítě napříč celou republikou. Dnešnímu rannímu zážitku Petra Šéna, generálního ředitele Silnic LK se ale jen tak něco nevyrovná.


V Libereckém kraji se dnes ráno teploty pohybují jen těsně kolem nuly. Většinou je zataženo, aktuálně ale beze srážek. Místy se objevují mlhy. Přes den očekávají meteorologové teploty od jednoho do čtyř stupňů. Mělo by pršet nebo bude padat déšť se sněhem, ve výškách nad 400 metrů očekávají meteorologové sněžení. V horách by mohlo napadnout až deset centimetrů sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Krkonoše, Souš (Králický Sněžník), Jizerské hory, Silnice LK a.s., Polsko, Harrachov, Tanvald, Benecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj zahalil sníh. Nejvíce je ho v Krkonoších. Zatím nejsou na silnicích žádné komplikace  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.