Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nepotřebné věci z domácnosti budou moci Liberečáci darovat přes appku

Díky podpoře webové aplikace by mohlo v Liberci být méně netříděného komunálního odpadu. Aplikace na portále Nevyhazujto.cz umožní nepotřebné věci z domácnosti darovat.

Liberec příští rok poprvé finančně podpoří webovou aplikaci, přes níž je možné darovat nepotřebné věci z domácnosti. Vedení radnice si od toho slibuje snížení množství netříděného komunálního odpadu, kterého se v krajském městě za rok vyprodukuje přes 20.000 tun.

„Zatím jsme se na radě města dohodli, že to vyzkoušíme na rok, ale pevně věřím, že to bude fungovat a že touto cestou podpory cirkulární ekonomiky půjdeme. A o něco málo, že třeba poklesne množství odpadu,“ řekl novinářům náměstek primátora Jiří Šolc.

Webová aplikace bude fungovat přes portál Nevyhazujto.cz na odkazu www.liberec.nevyhazujto.cz. „Stránka nebude obsahovat žádné reklamy. V rámci provozování portálu bude pro město kromě hostingu zajištěna i administrace stránek,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová. Město za to zaplatí 54.000 korun.

Radnice si od této webové stránky slibuje, že řada věcí neskončí zbytečně v odpadu a prodlouží se tak jejich životnost. „Místo toho, abyste něco, co má ještě smysl pro někoho dalšího, vyhodili, tak to můžete někomu darovat,“ dodal Šolc. Týkat se to podle něj bude spotřebních věcí, nábytku, elektroniky či ošacení. V Liberci už přes sociální sítě obdobné aplikace fungují. Například přes facebook je to skupina Daruji za odvoz, která má 550 členů. Různé věci se dají darovat třeba i přes skupinu Inzerce Liberec, jež má skoro 50.000 členů.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky správa, odpady, Liberec, aplikace, webová aplikace, Jiří Šolc, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepotřebné věci z domácnosti budou moci Liberečáci darovat přes appku  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.