Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V kraji si první nadšenci užili o víkendu lyžovačku. A sezonu zahájily i první skiareály

O víkendu odstartovaly některé skiareály v Libereckém kraji sezonu. A ukázalo se, že nedočkavých lyžařů není málo. Na sjezdovky jich totiž vyrazily stovky.

První skiareály v Libereckém kraji zahájily o víkendu sezonu. Zimní sporty přilákaly stovky lidí. Některé areály mají v plánu provozovat sjezdovky i přes týden, jiné se chtějí soustředit na vánoční svátky.

„Jsme spokojeni hlavně s tím, že se nám podařilo pro lyžaře zajistit otevření sjezdovky F10, což je v polovině prosince tradicí,“ řekla Renata Balašová z ještědského areálu. Návštěvnost areálu společnosti TMR Ještěd byla podle Balašové tento víkend standardní. V nadcházejícím týdnu podle ní zůstanou brány skiareálu zavřené. „My se budeme soustředit na to, abychom lyžaře nezklamali o vánočních svátcích,“ řekla.

Lyžařský areál v krkonošských Vítkovicích navštívily v sobotu stovky lidí. „Ráno začal padat mokrý sníh nebo spíš pršet,“ řekl včera  starosta Milan Rychtr. Na sjezdovkách bylo podle něj jen několik desítek sportovců. Dodal, že vleky budou v provozu i v pondělí, o dalších dnech se rozhodne podle zájmu lyžařů.

V Jizerských horách v areálu SKI Bižu jezdili lidé na svahu Severák. Podle ředitele areálu Pavla Bažanta se dnešní nepříznivé počasí, stejně jako ve Vítkovicích, na návštěvnosti lehce podepsalo. V sobotu ale byla podle ředitele Návštěvnost slušná, v týdnu bude areál mimo provoz.

Snowpark Rejdice zahájil provoz až v neděli. „Návštěvnost budeme vyhodnocovat večer,“ uvedla Monika Martínková ze snowparku. O dalším provozu podle ní rozhodne až počasí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky rekreace, počasí, hory, Liberecký, lyžování, zima, sjezdovka, lyžař, Liberecký kraj, Vánoce, TMR Ještěd a.s., Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji si první nadšenci užili o víkendu lyžovačku. A sezonu zahájily i první skiareály  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.