Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Jizerek vyjela v letošní zimě poprvé rolba

V noci na dnešek se na tratě Jizerské magistrály vydala rolba. A to vůbec poprvé tuto zimu. Zatím ale upravila pouze část tratí. Zároveň magistrála upozorňuje, že výjimečně můžeme na některých místech potkat na cestách i auta.

Zatím sice nebyla letošní zima bohatá na sníh ani pořádné mrazy, přesto se nyní podařilo Jizerské o.p.s. vyjet na tratě rolbou. „Po opatrné zkoušce jsme dnes v noci projeli páteřní trasy. Místa s minimem sněhu ale musíme zatím vynechat,“ uvedla ředitelka Jizerské o.p.s. Radka Davidová.

Rolba tak zatím projela tratě z Bedřichova, přes Novou louku na Kristiánov a dál na Smědavu. „Dále projela na Knajpu, Kasárenskou, Souš, Kůrovec, Knížecí, Mořinu, Promenádní, Hraniční, Smědavu, na Žďárek, zpátky na Čihadla, Kristiánov, Točnu, Hřebínek a přes Šámalku zase zpět,“ komentovala Davidová.

O další okolí Bedřichova a Hrabětic nadále pečují skútry. I tak ale dnes nabídly Jizerky s ohledem na množství sněhu skvělé podmínky pro lyžování klasikou i skatem. 

Vedení Jizerské o.p.s. zároveň varuje lyžaře, že vzhledem k dosavadním sněhovým podmínkám se mohou na některých místech stále pohybovat lesní správci, myslivci a další osoby auty. Auto vás tak může výjimečně překvapit na některých komunikacích v okrajových partiích Jizerek a také na silnici mezi Smědavou a Jizerkou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jizerská magistrála

Štítky Jizerská magistrála, lyže, zima, lyžování, rolba, Jizerské hory, Smědava, Bedřichov, Liberec V-Kristiánov, Nová Louka, Knajpa, Souš (Králický Sněžník), Mořina, Žďárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jizerek vyjela v letošní zimě poprvé rolba  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.