Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Podmínky pro lyžování se trochu zlepšily. Do skiareálů vyrazily tisíce lidí

Minusové teploty i pár centimetrů přírodního sněhu zlepšily podmínky pro lyžování. Přesto některé skiareály stále fungují v omezeném provozu.

Do skiareálů Libereckého kraje o víkendu vyrazily tisíce lyžařů. Provozovatele potěšily mrazy a několik centimetrů přírodního sněhu, některá střediska ale stále čekají na příznivější podmínky. Teploty na horách se pohybují okolo minus tří stupňů Celsia, na sjezdovkách leží do 60 centimetrů převážně technického sněhu.

Středisko Rokytnice nad Jizerou otevřelo převážnou část Slalomáku. „Máme zhruba tři čtvrtě slalomového svahu otevřeného, zbývá nám dosněžit jen spodek,“ řekl ředitel střediska Vít Pražák. Do areálu o víkendu dorazilo zhruba 4000 sportovců, dodal. Na tratích je 25 centimetrů sněhu, v provozu je šest kilometrů sjezdovek.

Návštěvnost si pochvaluje Pavel Bažant, ředitel společnosti SKI BIŽU provozující největší jizerskohorské areály na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a v Bedřichově. Napadly asi tři centimetry sněhu, jezdí se ale na umělém. Otevřené jsou všechny svahy na Špičáku, od úterý do konce příštího týdne bude v provozu Malinovka v Bedřichově, od pátku pak Severák.

Zvýhodněné skipasy nabízejí provozovatelé Skiareálu Ještěd v Liberci. „Svezete se na sjezdovkách Skalka a F10, na kterých leží dostatek nového technického sněhu,“ stojí na webu areálu. V provozu je i 1,5 kilometru dlouhá sjezdovka Liberecká a dětská sjezdovka Maxiland.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, sjezdovka, Tanvaldský Špičák, Bedřichov, Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, Hrabětice, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování se trochu zlepšily. Do skiareálů vyrazily tisíce lidí  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.