Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I přes déšť se o víkendu v kraji lyžovalo, zájem ale mírně opadl

Víkendové počasí lyžování moc nepřálo. Přesto do hor vyrazily tisíce lidí. Většina skiareálů i tak zaznamenala menší návštěvnost.

Návštěvnost zimních středisek v Libereckém kraji o víkendu nepříznivě ovlivnila obleva s deštěm. I tak do Jizerských hor a západní části Krkonoš vyrazily lyžovat tisíce lidí, vyplývá z informací od provozovatelů zimních areálů.

V krkonošské Rokytnici nad Jizerou, jež je největším skiareálem v kraji, v sobotu lyžovalo asi 1700 lidí, v neděli jich bylo o něco méně. „Na tu předpověď to docela šlo. V sobotu večer přišel obrovský liják, pršelo čtyři hodiny, spousta sněhu utekla, přesto tratě zůstávají ve slušné kondici,“ uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák.

Slabá byla návštěvnost v nedalekých Pasekách nad Jizerou, v sobotu i neděli tam lyžovalo do 1000 lidí. „V týdnu tady denně bylo jednou tolik lidí co o víkendu. Pokazilo se počasí, je to mokré a vypadá to jak v druhé polovině března,“ uvedl za středisko Martin Řípa.

Harrachov měl o víkendu průměrnou návštěvnost. „Přežili jsme oblevu a zájem je trvalý, denně 1500 až 2000 lidí. Míváme maximum 3000 lidí, to ale když jsou všechny sjezdovky v provozu. Teď jsou otevřené dvě, takže 2000 návštěvníků je akorát, kdy ještě nejsou velké fronty,“ uvedl zástupce ředitele areálu Vlastislav Fejkl.

V jizerskohorských areálech společnosti Ski bižu na Tanvaldském Špičáku, Severáku a Bedřichově lyžovalo v sobotu i dnes kolem 3000 lidí. „Zájem docela byl. Sobota byla o něco lepší než neděle,“ uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Podle něj sjezdovky, které jsou v provozu, zůstávají nadále v dobrém stavu. „Třeba na Tanvaldském Špičáku nemáme zatím krizové místo. Věřím, že přežijeme pondělí, kdy má pršet a být teplo,“ dodal.

Slabá byla návštěvnost o víkendu na Ještědu v Liberci, za oba dny tam bylo 1200 lidí. „Nedaří se dostat do střediska lidi. Jak není nikde jinde mimo sjezdovky sníh, tak je těžké v lidech vybudit náladu na lyžování,“ uvedl ředitel areálu Jakub Hanuš. Sněhu i přes oblevu mají podle něj pro otevřené sjezdovky zatím dostatek. „Sníh nám sice utíká, ale není to nic kritického, nadělali jsme si minulý týden zásoby, tam problém není,“ dodal.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, sjezdovka, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory, Rokytnice nad Jizerou, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes déšť se o víkendu v kraji lyžovalo, zájem ale mírně opadl  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.