Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krásného víkendu si užívali i lyžaři ve skiareálech

O tak krásném víkendu by byla věčná škoda nevyrazit na lyže. A tak není divu, že bylo ve skiareálech narváno. Navíc podle provozovatelů šlo o první hezký víkend v letošní sezóně.

Slunečné počasí vylákalo o víkendu na sjezdovky a do běžeckých stop v Libereckém kraji tisíce lidí. Provozovatelé zimních středisek v Jizerských horách a západních Krkonoších jsou spokojeni. Šlo podle nich o první pěkný víkend letošní zimní sezony, shodli se v odpovědi na dotaz ČTK. K dispozici je 56 kilometrů upravených sjezdovek z 97 kilometrů, které jsou v kraji k dispozici, a také desítky kilometrů běžeckých stop. Na svazích leží až 70 centimetrů převážně technického sněhu.

„Byl to zatím nejlepší víkend, v sobotu 4500 a dnes přes 4000 lidí. My jsme spokojeni,“ řekl Pavel Bažant ze společnosti SKI Bižu, která provozuje největší jizerskohorská střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a Maliníku v Bedřichově. Nejmenší návštěvnost byla v Bedřichově, a to nejen kvůli horším podmínkám, ale především kvůli Jizerské 50, která výrazně omezila provoz ve středisku. Podmínky jsou podle Bažanta velmi dobré, na Špičáku je až 70 centimetrů sněhu.

Víkendové slunečné počasí i návštěvnost si pochvalují také v Rokytnici nad Jizerou, která je největším zimním střediskem v Libereckém kraji. I když je tam letos zatím v provozu jen zhruba polovina z 21,5 kilometru tratí, návštěvnost byla velmi dobrá. „Hezké počasí konečně přilákalo lidi na hory, navíc podmínkám pomohl i přírodní sníh. V sobotu lyžovalo 3500 tisíce lidí a dnes to je podobné,“ řekl ředitel střediska Vít Pražák. Lyžování podle něj bylo velmi dobré. „Asi nejlepší, co jsme v letošní zimní sezoně dokázali nabídnout,“ dodal.

Spokojeni jsou s víkendem i ve Skiareálu Ještěd v Liberci. „Jak jsme otevřeli další sjezdovku na Bucharce, tak lidi přišli a návštěvnost byla taková, jakou bychom si představovali. Myslím, že to ostatní střediska měly podobné,“ řekl ředitel areálu Jakub Hanuš. Za sobotu a neděli si podle něj přišlo na Ještěd zalyžovat kolem 3000 lidí. Na Ještědu je v provozu většina areálu s výjimkou sjezdovky Pod Lany a Plání, na svazích je až půl metru převážně technického sněhu.

Pro milovníky běžek byly v horách upravené desítky kilometrů tratí, i když část Jizerské magistrály obsadili účastníci Jizerské 50. Jizerská o.p.s., která magistrálu upravuje, ale projela i tratě na Václavíkovu Studánku, Soušskou a Jizerskou silnici a Hrabětice, které byly určeny pro ostatní běžkaře. Na běžky vyrazily tisíce lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, sjezdovka, Liberecký kraj, běh na lyžích, Jizerská padesátka, Ještěd, Tanvaldský Špičák, Hrabětice, Bedřichov, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásného víkendu si užívali i lyžaři ve skiareálech  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.