Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejnavštěvovanější místa v Libereckém kraji? Zoo a iQLANDIA

Na 18. místě skončila Zoologická zahrada a o dvě místa dál se umístilo science centrum iQLandia. „Obě tato místa jsou v našem kraji velkými lákadly,“ sdělila radní Květa Vinklátová a dodala, že kraj pracuje na informování i o méně známých místech, aby ty nej turistické cíle nebyly přetížené. Kromě ZOO a iQLANDIA je mezi nejnavštěvovanějšími místy v kraji Babylon, Trosky, Sychrov, Bozkovské jeskyně nebo Bezděz.

Průzkum ale prokázal, že Liberecký kraj patří mezi navštěvované a oblíbené regiony. „V porovnání s rokem 2018 jde dokonce o mírně vyšší čísla,“ uvedl Jakub Šeps, vedoucí oddělení cestovního ruchu. Navíc Šeps prozradil, že na letošek připravuje kraj několik zajímavých novinek na podporu cestovního ruchu, které zveřejní na začátku června.

Na 18. místě skončila zoologická zahrada a o dvě místa dál se umístilo science centrum iQLANDIA. „Obě tato místa jsou v našem kraji velkými lákadly,“ sdělila radní Květa Vinklátová a dodala, že kraj pracuje na informování i o méně známých místech, aby ty nej turistické cíle nebyly přetížené.

Kromě zoo a iQLANDIA je mezi nejnavštěvovanějšími místy v kraji Babylon, Trosky, Sychrov, Bozkovské jeskyně nebo Bezděz. Průzkum ale prokázal, že Liberecký kraj patří mezi navštěvované a oblíbené regiony. „V porovnání s rokem 2018 jde dokonce o mírně vyšší čísla,“ uvedl Šeps. 

Navíc Šeps prozradil, že na letošek připravuje kraj několik zajímavých novinek na podporu cestovního ruchu, které zveřejní na začátku června.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Liberec

Štítky turismus, Liberecký kraj, turistika, cestování, zoologická zahrada, Květa Vinklátová, Sychrov, Bezděz, Centrum Babylon Liberec, cestovní ruch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejnavštěvovanější místa v Libereckém kraji? Zoo a iQLANDIA  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.