Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Vodící psi v akci, festival Ferdinanda Porsche nebo soutěž modelářů

Poslední měsíce byly na víkendové akce vzhledem k opatřením opravdu slabé. Tuto sobotu a neděli je to ale jinak. Koná se toho vážně hodně… Stačí si vybrat.

Neděle bude na Benešáku patřit vodícím psům. Uskuteční se zde Memoriál Simony Karlovcové a neoficiální MČR v závodu vodících psů. Od 9:30 do 17 hodin se můžete těšit nejen na závody samotné ale i na bohatý doprovodný program.

O tomto víkendu se také koná každoroční oblíbená Sklářská slavnost na Kristiánově. V sobotu od 9 do 16 hodin můžete pozorovat, jak osada Kristiánov ožívá a vrací se sem výroba skla a bižuterie.

Na Ještědu vás zítra pro změnu čeká již 7. ročník pochodu S Horskou službou kolem Ještědu. Registrovat se můžete od 8:30 do 10:00.

Z Ještědu pak můžete zavítat do areálu ve Vesci, kde se koná Ferdinand Porsche Festival u připomínky 145. výročí narození tohoto jedinečného automobilového konstruktéra. Zároveň se jedná o největší setkání sportovních automobilů Porsche v ČR.

Milovníci modelů a zvláště pak lodí nesmí v žádném případě v neděli chybět na 53. Jablonecké kotvě – veřejné soutěži lodních modelářů, která bude probíhat od 9 do 16 hodin na Novoveském koupališti.

V Jablonném v Podještědí na úpatí Suchého vrchu u ústí ledové jeskyně se dnes večer uskuteční 24. Mezinárodní noc pro netopýry. Během akce, která začíná ve 21 hodin, můžete spatřit nejen živé netopýry, ale také zjistit mnoho zajímavostí o jejich životě a výzkumu.

Pokud chcete naopak vypadnout někam do přírody, protáhnout si tělo a ještě podpořit dobrou věc, vydejte se na Rádlo, kde se v sobotu od hodin koná již osmý ročník charitativní akce Běhá celé Rádlo. Trať je opravdu symbolická. Měří totiž jen 100 metrů. To ale neznamená, že se po absolvování závodu nemůžete proběhnout třeba až do Vesce. Navíc tuto trať není vůbec nutné absolvovat během, ale třeba i chůzí pozadu. Výtěžek z akce bude věnován Hospici sv. Zdislavy a dětem s cystickou fibrózou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brněnská Drbna

Štítky Liberecký, víkend podle drbny, akce, víkend, vodicí pes, Ferdinand Porsche, Ještěd, Liberec V-Kristiánov, Porsche, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Vodící psi v akci, festival Ferdinanda Porsche nebo soutěž modelářů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.