Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklotrasy na Frýdlantsku a Jablonecku se dočkají nového svislého značení

Díky Euroregionu Nisa se dočká 400 kilometrů cyklotras na Jablonecku a Frýdlantsku nového dopravního svislého značení. Cílem je přilákat více turistů i zlepšit samotné značení.

Osazování nového značení na 13 cyklotrasách by mělo začít na jaře a dotkne se zejména oblastí na hranici s Polskem a Německem. „Obnovou například projde cykloznačení na trase Odra–Nisa, v úseku Nová Ves nad Nisou přes Liberec do Hrádku nad Nisou, anebo na stezce z Chrastavy přes Jizerské hory až do Vrchlabí,“ informoval mluvčí kraje Filip Trdla.

V rámci obnovy cyklostezek upraví Polsko povrch komunikace propojující cyklotrasy v Jeleniogórské kotlině s těmi v Česku i Německu. Jednou z hlavních cyklotras je Krakonošova stezka. „Ta vede od Jelení Hory přes Frýdlantský výběžek až k Žitavě. Jsem rád, že se nám podařilo získat finance, jelikož jsme měli již čtyři roky připravenou projektovou dokumentaci,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Výměna začne již během října a dokončena by měl být v květnu. Celkové náklady dosahují 77 260,52 eur. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, cyklostezka, cyklotrasa, cyklistická trasa, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlantsko, Euroregion Nisa, Německo, Polsko, Česko, Jan Sviták, Liberec, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklotrasy na Frýdlantsku a Jablonecku se dočkají nového svislého značení  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.