Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Skončila rekonstrukce silnic z Turnova na hranici kraje i do Ohrazenic

Po více než roce se podařilo dokončit rozsáhlou rekonstrukci silnice druhé třídy č. 610 z Turnova do Svijan k hranicím kraje a také silnice III/2797 propojující Ohrazenice s ulicí Nádražní v Turnově.

Rekonstrukce započala v dubnu loňského roku a rozdělena byla do několika etap. Díky rekonstrukci došlo k sjednocení šířky silnice a v budoucnu zde bude možné vybudovat cyklostezku. 

Projekt vyšel na víc než 190 milionů, přičemž přibližně 146 milionů se podařilo získat formou dotace a kraj k této částce přidal 45 milionů. Na rekonstrukci se finančně podílely i obce a města. „Například Svijany a Příšovice zaplatily úpravu chodníků, osvětlení i přechodů pro chodce,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Složitou úpravou prošel úsek u viaduktu, kde došlo ke snížení silnice. Díky tomu pod ním projedou i vyšší vozidla. V rámci oprav byla také vybudován kruháč, který nahradil křižovatku silnic II/610 a II/279 v Svijanech. Silnice z Turnova do Ohrazenic dostala pro změnu nové dopravní značení, chodníky i autobusové zastávky. „Rekonstrukcí prošla také křižovatka z Pyrámu,“ dodal náměstek hejtmana Jan Sviták.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký, silnice, rekonstrukce, Turnov, Ohrazenice, Svijany, Martin Půta, Jan Sviták, Příšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončila rekonstrukce silnic z Turnova na hranici kraje i do Ohrazenic  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.