Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vzdělávání dobrovolníků si dle kraje zaslouží poděkování i podporu

Liberecký kraj finančně podpoří vzdělávání dobrovolníků, konkrétně projekt Základy moderního ošetřovatelství od Českého červeného kříže.

Absolventi projektu pomáhají zejména v pobytových sociálních službách. „Tento projekt si zasluhuje poděkování i pozornost,“ sdělil náměstek hejtmana Petr Tulpa. Vzhledem k významnosti tohoto projektu schválili krajští radní jeho individuální podporu.

Kromě tohoto projektu podpoří kraj i poskytovatele sociálních služeb. Někteří se již obrátili na odbor sociálních věcí s žádostí o pomoc. „Byly to například Hospic sv. Zdislavy, o.p.s., azylový dům Návrat, o.p.s. či Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o.p.s.,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

TULka společně s Červeným křížem spustila kurzy pro dobrovolné pečovatele

Certifikované kurzy pro dobrovolníky pečovatele, které pořádá Český červený kříž ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií, by mohly pomoci s akutním nedostatkem pracovníků v pobytových sociálních službách.

Kraj schválil podporu více než dva miliony korun vybraným organizacím. Využije k tomu prostředky vrácené Ministerstvem sociálních věcí. „Umíme skutečně hospodárně využít všechny finanční možnosti podpory organizací v sociálních službách ve prospěch všech těch, kteří si to zaslouží,“ dodal Tulpa.

Ohodnoť článek

Foto FB/ČČK Liberec

Štítky Liberecký, dobrovolníci, koronavirus, Liberecký kraj, projekt, Český červený kříž, Petr Tulpa, sociální služby, Zdislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzdělávání dobrovolníků si dle kraje zaslouží poděkování i podporu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.