Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stav silnic druhé a třetí třídy se zlepšil. Rekonstrukce budou pokračovat i letos

Během loňského roku došlo ke zlepšení stavu silnic II. a III. tříd. Jejich opravy budou pokračovat i v letošním roce. Stále zůstává přes 560 kilometrů silnic v havarijní a bezmála 280 kilometrů v nevyhovujícím stavu.

Aktuálně jsou silnice II. třídy v nejlepším stavu na Jablonecku a Liberecku a v nejhorším na Semilsku. V případě silnic III. třídy jsou nejlepší silnice na Českolipsku a nejhorší na Jablonecku. „Z obcí mají nejlepší povrchy vozovek ve městě Chrastava, kde činí průměrná známka 1,90. Nejhůře jsou na tom v Rokytnici nad Jizerou s průměrnou známkou 3,96,“ upřesnil Sviták,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták. Během loňského roku tak došlo k celkovým opravám 44,3 kilometru zmíněných silnic.

Kraj do oprav silnic loni investoval 928 milionů korun. Letos má připravenou částku 126 milionů. Evropské dotace by měly pokrýt 350 milionů a 150 milionů přidá Státní fond dopravní infrastruktury. Průběžně také probíhá oprava mostů. Od roku 2010 jich prošlo obnovou celkem 171. Letos je v plánu rekonstrukce dalších 13. „Letos máme v plánu například opravu mostu přes Jizeru v Poniklé,“ informoval hejtman Martin Půta.

Mezi dalšími plánovanými opravami je například most ve Svijanech, silnice ze Sněhova do Mukařova, ze Svojkova do Lindavy nebo například úsek silnice z Lomnice nad Popelkou do Nové Vsi nad Popelkou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Cinklová

Štítky Liberecký, silnice, oprava, Jan Sviták, okres Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Státní fond dopravní infrastruktury, okres Česká Lípa, okres Semily, Chrastava, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav silnic druhé a třetí třídy se zlepšil. Rekonstrukce budou pokračovat i letos  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.