Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Během března zemřeli na silnicích kraje dva lidé

Během měsíce března vyhasly při dopravních nehodách v Libereckém kraji dva lidské životy. Oproti stejnému období v loňském roce je to o jeden více.

Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly tři životy stejně jako loni za první tři měsíce. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Letos v březnu za volantem svého vozu zemřel devětašedesátiletý řidič Ford Fusion v Letné ulici v Liberci. V mírném klesání přejel ráno 9. března přes celou šíři vozovky a narazil s autem do sloupu veřejného osvětlení. O pět dnů později nepřežil pád z kola cyklista u Ždárku na Liberecku. Po prudkém zabrždění přelétl řídítka a svým zraněním podlehl, přestože měl helmu.

Vyjížďka s rodinou skončila tragédií. Cyklista nepřežil pád z kola u Žďárku

K tragické nehodě došlo v neděli dopoledne v obci Ždárek na Liberecku. Při rodinné vyjížďce tam havaroval cyklista, který svým zraněním přímo na místě podlehl.

V březnu se v kraji stalo 255 nehod, což je o 25 méně než loni. Při nehodách byli letos dva lidé těžce zraněni a 44 lehce, loni za březen utrpělo zranění 65 lidí, z toho pět těžké. Za celé první čtvrtletí policisté letos v kraji řešili 963 nehod, při nichž pět lidí utrpělo těžké a 151 lehké zranění. Za loňský leden až březen policisté evidují 993 nehod, deset těžce zraněných a 188 lehce.

Letošní celková škoda za březen byla vyčíslena na 12,42 milionu korun. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod, 18, se stalo čtvrtek 25. března.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, nehoda, březen, Liberecký, havárie, Liberecký kraj, úraz, Liberec, Ford Fusion, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během března zemřeli na silnicích kraje dva lidé  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.