Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: rodinná akce v zoo, dětský den na hřišti a otevřené dveře Českého rozhlasu

Víkendové akce potěší hlavně rodiny s dětmi. Dětský den v Krásné Studánce i víkend pro rodinu v zoo nabídnou velkou porci zábavy. Obdivovatele umění by mohla zaujmout unikátní výstava a širokou veřejnost zase možnost nahlédnout do zákulisí Českého rozhlasu.

Pátek:

V pátek začíná v Oblastní galerii Liberec unikátní výstava děl jednoho z hlavních představitelů neoexpresionismu a nejvlivnějších německých malířů druhé poloviny 20. století. Rozsáhlé dílo malíře Maxe Kaminského se vyznačuje vysoce výstředním, částečně  roztříštěným jazykem forem, vnořenou strukturou prostorů a intenzivními barvami. Jde o jeho první výstavu v České republice.

Sobota: 

Český rozhlas Liberec pořádá v sobotu Den otevřených dveří od 10:00 do 16:00. Poznáte místo, kde vzniká vysílání, prohlédnete si vysílací studia, poznáte moderátory, techniky, vedoucího programu, ředitele i další kolegy. Potěší vás živé vystoupení zpěváka Marcela Zmožka a následná autogramiáda. Vstup zdarma.

Na fotbalovém hřišti Krásná Studánka se koná Velký dětský den od 10:00. Návštěvníky čekají soutěže pro děti do 14:30, vyhlídkové lety vrtulníkem, projížďka tankem a bojovým vozem (pro děti i dospělé), příjezd a ukázka amerických vozů, přehlídka hasičské techniky, projížďky na koních a poníkovi, skákací hrad, malování na obličej, seskoky parašutistů, živě DJ a dětská diskotéka po celý den, obchůdky, workshopy a nábor mladých talentů do klubu FK Krásná Studánka.

Hledáte-li program pro celou rodinu, vyrazit můžete i do Zoo Liberec. Od soboty do neděle tam probíhá akce Víkend pro rodinu. Od roku 1994 se ve světě slaví 15. květen jako Mezinárodní den rodin. Zoo Liberec se k tomuto tématu připojí hned celým víkendem, kdy bude v celém areálu probíhat řada aktivit a soutěží zaměřených na rodinné týmy. Akce běží od 10:00 do 15:00.

Oblastní galerie Liberec pořádá od 10:00 do 13:00 víkendovou dílnu pro veřejnost, tentokrát na téma PIKNIK. Přijďte si s dětmi vyrobitit větrník a vezměte ho s sebou na svých toulkách do přírody, nebo chytejte vítr na vašem okně či balkóně. Rezervace: 485106321, e-mail: lektorske@ogl.cz

Neděle: 

Liberecká iQLANDIA si na neděli připravila Den bezpečnosti od 11:00 do 16:00. Na parkovišti iQLANDIE vyroste dopravní hřiště; přichystali pro vás bohatý vzdělávací i zábavný program. Poradí, jak správně vybrat autosedačku a pro dospěláky nachystali brýle simulující opilost. Těšit se můžete i na stánek Policie ČR, dopravní hry a drobnosti pro děti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, volný čas, rekreace, zoo, galerie, Český rozhlas, rodina, výstava, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Oblastní galerie v Liberci, Zoologická zahrada Liberec, Marcel Zmožek, Česko, Český rozhlas Liberec, Policie České

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: rodinná akce v zoo, dětský den na hřišti a otevřené dveře Českého rozhlasu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.