Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Babí léto bude. Tento týden se v Libereckém kraji déšť objeví zřídka, navíc se oteplí

Vyhlídky na počasí v tomto týdnu jsou skutečně příznivé, babí léto nakonec přijde. Oproti předchozím dnům by se Libereckému kraji měl déšť spíše vyhnout, zataženou oblohu postupně vystřídá slunce. Teploty od druhé poloviny týdne stoupnou až k 22 stupňům Celsia.

V pondělí ještě očekávejme přeháňky, ve větší míře bude pršet na horách. „Mezi tlakovou výší nad Beneluxem a Německem a tlakovou níží nad Běloruskem k nám bude proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu,“ uvedla na webu meteorologů Klára Bubnová. Obloha bude oblačná, přes den nejvýše 12 až 15 stupňů Celsia.

Úterní zatažená obloha se odpoledne vyjasní, ojedinělé přeháňky by měly objevit už jen na horách. Přes den naměříme od 13 do 16 stupňů Celsia. Počasí dalších dní ovlivní teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu ráno se mohou vyskytnout mlhy i přízemní mrazíky, jinak bude přes den polojasno. Teploty vystoupají k příjemným 16 až 20 stupňům Celsia.

Čtvrtek bude také teplým dnem, teploměr ukáže 17 až 21 stupňů Celsia. Obloha bude polojasná až oblačná, ojediněle se objeví slabé přeháňky. I v pátek bude převážně polojasno, o víkendu můžeme očekávat až 22 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Německo, Bělorusko, Evropa, babí léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babí léto bude. Tento týden se v Libereckém kraji déšť objeví zřídka, navíc se oteplí  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.