Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Postižení a rakovina. Ivanka bojuje už od narození. Pomoci ji chtějí i dobrovolníci z Frýdlantu. Přidejte se

Drobná, usměvavá holčička na první pohled vypadá jako většina jiných čtyřletých dětí. Minimálně na fotografii. Nicméně za svůj krátký život už toho zažila tolik, kolik neprožije většina z nás. Její rodiče, ale i všichni lidé kolem, kteří Ivanku znají, by jí jistě přáli, aby nic z toho, co poznala a prožila, nikdy nepoznala. Ivanka je totiž už od narození vážně postižená, a navíc jí asi před rokem k tomu všemu diagnostikovali nádor neznámého původu.

Ještě když byla Ivanka v břiše své maminky, jevila se jako zdravé dítě, žádné těhotenské vyšetření nevyšlo špatně. O to větší šok prožili rodiče v porodnici, když se holčička narodila. Dívenka přišla na svět s rozsáhlým otevřeným rozštěpem páteře, měla nevyvinutý paleček na pravé ruce, vývojovou vadu konečníku a ortopedickou vadu nožiček, navíc obě nožičky měla extrémně krátké v poměru k tělu. První měsíc života trávila v nemocnici, kde lékaři objevili řadu dalších potíží. Ivanka bojovala o život, podstoupila operace, nikdo si netroufl odhadnout, zda bude žít. Nevzdala se, ani její rodiče. Začali bojovat, rehabilitovat, naučili se se stavem Ivanky žít a fungovat a snaží se o co nejnormálnější život. Na Ivanky postižení neexistuje nyní žádný lék, ale věda jde kupředu, a tak jediné, co jí zlepšuje život, jsou rehabilitace. Na ty ale pojišťovny nepřispívají, stejně jako nepřispěly třeba na vozíček pro Ivanku, protože ten, který ona potřebuje, není zavedený v tabulkách. A tak by se dalo pokračovat.

Ovšem rodinu, která už tak nemá jednoduchý život, dostihla další rána. Ivance odhalili onkologické onemocnění, konkrétně nádor neznámého původu. O to je to horší zpráva, že se neví, co je původem jeho vzniku, a tak se léčba hledá jen těžko.

„Objevilo se to loni, vůbec jsme nepočítali s tím, že se může něco takového stát. Nyní je Ivanka onkologický pacient, museli jsme upozadit rehabilitace, chodí k nám fyzioterapeutka domů,“ popisuje maminky dívky Petra Bradnová. Velkou radostí její dcery je tak především její asistenční pes a rodina má spousta starostí navíc. Zejména pak se sháněním peněz na léčbu i rehabilitace. „Poslali jsme vzorek nádoru na testování do USA, čekáme na výsledek. Toto onkologické onemocnění je složité. A tak čekáme, co bude dál,“ dodává Petra Bradnová.

Pomoc chtějí rodině dobrovolníci z Frýdlantu

Příběhu Ivanky a její rodiny si všimli lidé z Frýdlantu a rozhodli se uspořádat na pomoc rodině Westernovou noc. Konat se bude 15. dubna v Besedě Frýdlant. Přijít může každý, kdo chce pomoci.

„Už dříve jsme dělali akci na pomoc někomu, kdo to potřebuje. Teď jsme hledali někoho dalšího, kdo si pomoc zaslouží a potřebuje a potom, co jsme poznali příběh Ivanky, byla volba jasná,“ říká jedna z organizátorek akce Alexandra Svobodová. Vstupné na akci ve výši dvě stě korun na osobu, půjde na pomoc rodině. Na místě budou také zapečetěné kasičky, do kterých může přispět každý libovolnou částkou. Také se bude prodávat tombola a část peněz chtějí pořadatelé věnovat rodině i z prodeje občerstvení.

Seznamte se s příběhem Ivanky

Ivance můžete pomoci zasláním daru na sponzorský účet:
83297339/0800 variabilní symbol 4848
BIC/SWIFT: GIBACZPX
IBAN: CZ3708000000000083297339

Účet je vedený u nadace Život dětem o.p.s., Koclířova 771, 198 00 Praha 9-Kyje. Ivance přidělila variabilní symbol 4848, který je důležité při odesílání případných darů uvádět.

Maminka Ivanky už nyní ví, na co by výtěžek z akce použila. Onkoléčba bere dívence chuť k jídlu, a tak například na nákupy nutridrinků nebo potřeb z lékárny, jako jsou náplasti. Těch mají také velkou spotřebu, protože musí holčičce denně píchat injekce. „Rádi bychom také i díky podpoře od Westernové noci pořídili off roadový kočárek XRover, který jako jediný na trhu nabízí možnost jej sestavit pro děti se speciálními potřebami. Jeho cena je ale díky těm to úpravám až 90 tisíc korun, ale je pro náš moc důležitý. Umožní nám alespoň trochu normálně žít, vyjet třeba na procházku,“ dodává maminka Ivanky.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Petry Bradnové

Štítky pomoc, dobrovolníci, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

František Šibrava: běžte si prosím svoji politickou kampaň vést na Facebook - tam, kam patří. Holčičce a rodině přeji sílu a uzdravení.

Čtvrtek, 6. dubna 2023, 22:42Odpovědět

Ivana Ráslová

Pro Janu, Novou vzkaz:karma je zdarma a pozor, boží mlýny melou..Ivance přeju brzké uzdravení a rodičům pevné nervy a dostatek peněz,držím palce,ať vše dobře dopadne

Středa, 5. dubna 2023, 12:02Odpovědět

František Šibrava

Na zbrojení, na platy politiků a jejich výlety, na nesmysly z EU se peníze vyhazují plnýma rukama!!! Na onkologicky nemocné a zdravotně znevýhodněné děti se pořádají sbírky uzávěrů od petflašek a sponzorské akce. Kde to jsme???????

Středa, 5. dubna 2023, 10:38Odpovědět

Lenka Franclová

K příspěvku Jany Nové se radši nebudu vyjadřovat. Ivanku neznám, ale přeji jí štěstíčko, hodně lásky a jejím rodičům trpělivost a víru, že všechno dobře dopadne.

Středa, 5. dubna 2023, 00:12Odpovědět

Saška Svobodová

Vážená paní Nová, asi musíte žít hodně smutným životem, pokud dokážete vynést tak krutý soud nad někým, koho ani neznáte! Ivanka je naprosto neuvěřitelně statečná, silná a odvážná malá slečna…. Pokud máte potřebu být takto zlá, ventilujte si svou zlobu třeba na kroužku pletení - pletací jehlice Vám Vaši zlobu jistě odpustí a třeba se Vám podaří vyplodit i něco užitečného!

Úterý, 4. dubna 2023, 21:43Odpovědět

Hanka Hubková

Jana Nová,jak můžete být tak bezcitná mrcha..Ivanka je úžasná princeznička.Je to ta nejstatečnější slečna, která je bohužel takto nemocná.

Úterý, 4. dubna 2023, 19:46Odpovědět

Eliška Budská

Jana Nová: Tohle snad nemyslíte ani trochu vážně! Ivanka je skvělé, nejvíc silné a úsměvavé děvčátko, které znám.

Úterý, 4. dubna 2023, 19:35Odpovědět

Petr Siky Neumann

Novotná Katka : doufejme že nemá

Úterý, 4. dubna 2023, 15:27Odpovědět

Novotná Katka

Jana Nová - jste zrůda, nic víc......a děti pravděpodobně nemáte.....

Úterý, 4. dubna 2023, 15:10Odpovědět

Postižení a rakovina. Ivanka bojuje už od narození. Pomoci ji chtějí i dobrovolníci z Frýdlantu. Přidejte se  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.