Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Festival Mácháč nebyl jen plný hudby ale i drog a dopravních přestupků

Celkem třiapadesátkrát museli policisté řešit drogové delikty na festivalu Mácháč. Největší kořistí se stalo téměř 30 gramů pervitinu. Tím ale přestupky zdaleka nekončily.

Řešili také desítky dalších přestupků v dopravě. Devět lidí čelí obvinění ze spáchání trestného činu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a celníků. Na festival Mácháč o víkendu zavítalo podle odhadu policie asi 10.000 lidí. Trestného činu kvůli držení většího množství drog čelí sedm z nich, hrozí jim až rok vězeni.

„Největším úlovkem bylo 29,5 gramu pervitinu, které v pátek našli celníci ukryté ve vozidle, jež řídil muž ve věku 26 let,“ uvedl mluvčí libereckých celníků Martin Stočes. Podle něj hlídky zkontrolovaly 305 vozidel. „Při kontrolách našly různě ukrytých celkem 74,1 gramu marihuany, 30,5 gramu pervitinu, 56 kusů tablet extáze, 2,33 gramu kokainu, 6,3 gramu hašiše a jiné drogy,“ dodal.

Celníci drogy nacházeli ukryté ve vozidlech, u cestujících, nebo v jejich osobních zavazadlech. Kontroly byly zaměřené i na vlaky. „Na vytipovaných spojích procházejí vagony společně policisté s celníky a psem vycvičeným na vyhledávání drog. Tři ze sedmi osob podezřelých ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu jsme odhalili právě ve vlaku směřujícím na Doksy,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Podezření ze spáchání trestného činu čelí také osmačtyřicetiletý muž z Prahy, který v sobotu v opilosti ohrožoval s vozem Audi A8 lidi u vstupu na festival. Lehké zranění utrpěla pracovnice bezpečnostní agentury, muži hrozí tři roky vězení. Policie odhalila ještě jednoho řidiče, který se dopustil trestného činu.

Obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čelí čtyřiadvacetiletý řidič s 1,46 promile alkoholu v krvi. Policisté zastavili od pátku do neděle dalších 16 řidičů, kteří byli pod vlivem alkoholu nebo drog. U nich jde o přestupek. Policisté při kontrolách uložili ještě 20 pokut za silniční přestupky.

„Jednalo se například o špatný technický stav vozidla nebo za nepoužívání bezpečnostních pásů,“ dodala Baláková. Přestupku se dopustila i třicetiletá žena z Plzně, která v opilosti napadla tři členy ochranky a jednoho zdravotníka. Nadýchala 2,11 promile, při převozu na záchytnou stanici se snažila policisty pokousat a poškodila i okénko u služebního vozu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky drogy, festival, Mácháč, přestupky, droga, metamfetamin, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Mácháč nebyl jen plný hudby ale i drog a dopravních přestupků  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.