Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár v paneláku: Hasiči evakuovali osm lidí, šest muselo do nemocnice

Osm lidí museli evakuovat hasiči během požáru v panelovém domě v ulici Antonína Sovy v České Lípě. Šest muselo do nemocnice. Hořel byt ve třetím podlaží, na místě zasahovalo sedm cisteren, výšková technika i autobus hasičů.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen v 6:28. „Oheň zasáhl velkou část bytu a zcela zničil vybavení ložnice a chodby. Hasiči v silně zakouřeném prostoru zasahovali v dýchací technice a uvnitř bytu nalezli jednu osobu, kterou neprodleně vyvedli z domu a předali do péče zdravotníků," uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Celkem bylo z domu evakuováno 8 lidí. Zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice šest z nich, protože se nadýchali zplodin hoření. „Aby ostatní lidé nestáli v zimě venku, k dispozici jim byl přistaven evakuační autobus HZS LK," dodala mluvčí.

Zabránit šíření požáru se hasičům podařilo během jedné hodiny. Hasili uvnitř bytu i z venku z obou stran panelového domu. „Pro rychlý odvod kouře nasadili přetlakovou ventilaci. Příčinou požáru bylo neopatrné zacházení s otevřeným ohněm, odhadovaná výše škody je zatím v šetření," uzavřela Bílková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, panelák, Česká Lípa, HZS LK, nemocnice, panelový dům, Antonín Sova

Požár v paneláku: Hasiči evakuovali osm lidí, šest muselo do nemocnice  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.