Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do českolipské nemocnice opět mohou návštěvy, zákaz byl zrušen

Nemocnice v České Lípě zrušila jako první v Libereckém kraji ode dneška zákaz návštěv. Kvůli chřipkové epidemii tam platil od 10. února, situace se ale v tomto regionu znatelně zlepšila.

Počet nemocných je pod hranicí epidemie, řekla dnes mluvčí nemocnice Kateřina Amrichová. Podle údajů hygieniků bylo na konci minulého týdne na Českolipsku 1397 nemocných na 100.000 obyvatel.

O epidemii se hovoří tehdy, když je pacientů mezi 1600 až 1800 na 100.000 lidí. V ostatních částech kraje je nemocnost stále nad epidemickým prahem. Nejvyšší je na Semilsku s 2162 případů na 100.000 obyvatel.

V nemocnicích v ostatních částech kraje zákaz návštěv nadále platí, i když v Liberci a Turnově to je jen pro některá oddělení. V Liberci návštěvy nesmí na jednotky intenzivní péče, ARO, porodnické a dětské oddělení, dětskou psychiatrii, do centra následné péče a komplexního onkologického centra. V nemocnici v Turnově nesmí návštěvy na oddělení následné péče a ARO.

Autoři | Foto Nemocnice ČL

Štítky nemocnice, Česká Lípa, zákaz, návštěvy, návštěva, Liberecký kraj, Liberec, Turnov, okres Česká Lípa, okres Semily

Do českolipské nemocnice opět mohou návštěvy, zákaz byl zrušen  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.