Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Českolipští se dočkají nového chodníku z nádraží do průmyslové zóny

Lidem pracujícím v průmyslové zóně v České Lípě, kteří do práce dojíždějí vlakem, by se měla výrazně zkrátit cesta do zaměstnání. Město chce vybudovat chodník propojující podchod na nádraží s areálem firmy v Dubici.

Větší bezpečí a rychlejší přesun, to jsou hlavní důvodu pro výstavbu nového chodníku. „Na posledním zastupitelstvu schválilo vedení města záměr výkupu pozemku, který patří firmě Žoska a nachází se přibližně uprostřed plánovaného chodníku,“ popsala mluvčí České Lípy Kristýna Kňákal Brožová.

Plánovaný chodník by měl být přibližně dvě stě metrů dlouhý. Vedle zmíněného pozemku se chodník bude nacházet na pozemcích Českých drah, ty už byly městem o výkup požádány. Přestože město se místním snaží cestu do zaměstanání a z něj co nejvíce ulehčit, kdy přesně bude chodník postaven, zatím není jisté. „Věříme, že se nám podaří postavit zpevněný chodník, nicméně nějakou dobu to ještě bude trvat,“ komentoval starosta Martin Brož.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chodník, Česká Lípa, Dubice, pozemek, ŽOSKA a.s., České dráhy, Martin Brož, průmyslová zóna

Českolipští se dočkají nového chodníku z nádraží do průmyslové zóny  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.