Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Od srpna se začne kopat na třídě T. G. Masaryka, provoz budou řídit semafory

Od začátku srpna bude na třídě T.G.M. v Novém Boru probíhat rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Ta si vyžádá uzavírku poloviny komunikace. Dopravu na příjezdu od České Lípy budou řídit semafory.

Rekonstrukce se týká úseku o délce přibližně 200 metrů od cukrárny Michaela až po Sokolovnu. „Krátkodobá uzavírka v řádech několika hodin se dotkne i ulic Jiráskova a Bezručova,“ uvedla mluvčí Nového Boru Radmila Pokorná.

Právě v Bezručově ulici začnou plynaři s pracemi a budou pokračovat přes ulici Brigádníků až na třídu T.G.M. V prvním srpnovém týdnu se pustí dělníci do tzv. bypassu vodovodu. „Díky němu budou mít zdejší nemovitosti zajištěné plynulé dodávky vody,“ komentovala Pokorná.

První část třídy T.G.M. by se měla uzavřít kolem 8. srpna. Konkrétně dojde k uzavírce části pravého jízdního pruhu. „Uzavírka začne u Sokolovny a bude se týkat asi padesát metrů dlouhého úseku,“ řekl Vladan Pokorný, referent technické správy majetku na novoborském městském úřadu. Až zdejší opravy skončí, přesunou se dělníci a semafory na další úsek. 

Během rekonstrukce budou všechny autobusové spoje z Prahy a České Lípy stavět za kruháčem. Rekonstrukce potrvá do konce října.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Nový Bor, rekonstrukce, T.G.M., Tomáš Garrigue Masaryk, Česká Lípa, Sokolovna, Praha

Od srpna se začne kopat na třídě T. G. Masaryka, provoz budou řídit semafory  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.