Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Česká Lípa podpoří nemocnici a dvě sociální služby téměř milionem korun

Českolipští zastupitelé na svém zasedání rozhodli o finanční podpoře zdejší nemocnice a dvou sociálních služeb celkovou částkou 960 tisíc korun. Naprostá většina peněz půjde na rekonstrukci chirurgického oddělení.

Českolipská nemocnice se díky městské dotaci ve výši 900 tisíc korun dočká rekonstrukce chirurgického oddělení. „Oddělení, které se nyní nachází ve dvou patrech, se sestěhuje do jednoho,“ sdělila mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. Zároveň by zde měl být nový nábytek i sociální zařízení. Celkové náklady dosahují bezmála 4 milionů korun.

Díky postupné modernizaci jednotlivých oddělení se zvyšuje celkový standard českolipské nemocnice. „Zrekonstruovaná oddělení odpovídají modernímu zdravotnickému zařízení, které je příjemné nejen pro pacienty ale i pro personál,“ konstatovala starostka Jitka Volfová

Zbylých šedesát tisíc bylo rovnoměrně rozděleno mezi organizace Sociální služby Mimoň a Anděl strážný. První z organizací dotaci využije k pořízení systému na značení prádla do Domova pro seniory. „Anděl strážný bude díky podpoře schopný i nadále provozovat službu aktivizační pomoci,“ dodala Kňákal Brožová.

Autoři | Foto Nemocnice Česká Lípa

Štítky nemocnice, Česká Lípa, sociální služby, Jitka Volfová

Česká Lípa podpoří nemocnici a dvě sociální služby téměř milionem korun  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.