Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vandalové překazili záměr České Lípy vybudovat moderní dětské hřiště. Denně místo ničili

Když si obyvatelé České Lípy v rámci participativního rozpočtu rozhodli o modernizaci hřiště, zdálo se, že jde o běžný projekt, který nic nenaruší. Jenže partě výrostků se to podařilo a kvůli nim mají ostatní smůlu.

Hřiště v ulici Josefa Maštálka mělo být osazené novým betonovým stolem na ping pong a dvěma novými brankami na fotbal. Jenže tohle místo má pod palcem podle všeho parta vandalů, která každou snahu o vylepšení rychle zničila.

„Bohužel to dokazuje, že i nejlepší záměr může doplatit na přístup nevychovaných a nepřejícných lidí,“ konstatovala starostka Jitka Volfová. V rámci tohoto projektu se totiž firma pustila do dokončení hřiště, jenže bohužel neúspěšně.

Jakmile něco vytvořila, do druhého dne bylo vše zničeno. A za tím stojí parta místních výrostků. A situaci nepomohla bohužel ani městská policie. „Městské policii se bohužel podařilo problém vyřešit vždy jen krátkodobě,“ sdělil místostarosta Martin Brož.

Zastupitelé města se tak shodli na ukončení realizace projektu. Pokud by totiž přeci jen k dokončení došlo, neustále by muselo město čelit nekonečným opravám. Navíc by údajně hřiště stejně nesloužilo mladším dětem. „Místní vandalové totiž odsud mladší děti vyhánějí,“ dodal Brož. Město zakoupené prvky umístí na nějaké jiné náhradní místo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hřiště, Česká Lípa, vandalové, projekt, Martin Brož, Jitka Volfová, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové překazili záměr České Lípy vybudovat moderní dětské hřiště. Denně místo ničili  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.