Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Miliony cigaret, zadržení Moldavané. Celníci odhalili v Ralsku nelegální linku

Moldavský gang rozjel v Česku nelegální výrobnu cigaret, která chrlila miliony kusů. Zadržení muži celou výrobu řídili, u nás žil ve čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelích. Celníci odhalili výrobnu v Ralsku, linku obsluhovali pracovníci z Ukrajiny. Škodu celní správa odhadla na 24 milionů korun.

Čeští celníci získali informace o působení moldavské skupiny v říjnu. Nyní proběhlo zatýkání. V čele skupiny stáli občané Moldávie, kteří neměli trvalý pobyt na území ČR a zdržovali se převážně ve čtyř a pětihvězdičkových hotelích. „Tyto osoby měly na starosti nákup komponentů důležitých pro nelegální výrobu cigaret i přepravu do výrobního areálu, který se nacházel v obci Ralsko,“ popsala mluvčí celníků Martina Kaňková.

Nelegální výrobna cigaret

Středa, 11. prosince 2019, 10:35

Nelegální výrobna cigaret
Nelegální výrobna cigaret

Celní správa v průběhu akce úzce spolupracovala jak s moldavskou policií, tak i s ukrajinskou pohraniční policií „Bylo zjištěno, že obsluha výrobní linky na cigarety jsou občané Ukrajiny,“ dodala.

Zatýkání proběhlo 2. prosince při nakládce cigaret do přistaveného kamionu. „Bylo zadrženo celkem pět osob moldavské státní příslušnosti, přičemž čtyři osoby poslal soudce na základě návrhu dozorující státní zástupkyně do vazby,“ popsala mluvčí.

Celníci při akci našli celkem 180 palet s komponenty důležitými pro výrobu cigaret a odpad z výroby tabákových výrobků. Při domovní prohlídce ve výrobní hale v obci Ralsko byla nalezena kompletní linka na výrobu cigaret, řezačka a drtička tabáku, komponenty na výrobu cigaret a celkem 8 550 000 kusů cigaret značky L&M červené a Richmond modré.

„Byla zajištěna i finanční hotovost v EUR, přesahující částku 9 milionů korun a padělané rumunské osobní doklady, které tyto osoby při své činnosti používaly,“ uvedla Kaňková.

Škoda způsobená uvedenou skupinou na spotřební dani převyšuje částku 24 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky Ralsko, celní správa, cigarety, moldavani, cigareta, výroba, Ukrajina, Česko, Celní správa České republiky, Moldávie, Richmond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Miliony cigaret, zadržení Moldavané. Celníci odhalili v Ralsku nelegální linku  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.