Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městské slavnosti v Lípě letos kvůli koronaviru nebudou. Radnice je odložila na příští rok

Česká Lípa letos kvůli koronaviru zrušila oblíbené městské slavnosti. Červnová akce v posledních letech lákala tisíce lidí. Uskuteční se až za rok od 18. do 20. června, řekla mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová. Neuskuteční se ani Sklářské slavnosti v nedalekém Novém Boru. I ty budou až příští rok.

„S rozhodnutím jsme čekali, protože jsme nechtěli naše občany připravit o tradiční a oblíbenou akci. Ačkoli se vládní opatření proti koronaviru rozvolňují, bohužel není možné akci upořádat tak, jak jsme zamýšleli. Rozhodli jsme se proto Městské slavnosti odložit o rok," řekla ke zrušení tradiční třídenní akce českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

Zcela bez akcí ale ani letos Česká Lípa nezůstane a chystají se i novinky. Organizace Kultura Česká Lípa mimo jiné připravuje na sobotu 5. září první ročník Beer&Food Festu na vodním hradě Lipý. Už 22. května si ale přijdou na své milovníci hudby, spolek ARBOR se zpožděním zahájí Českolipský komorní cyklus poctou skladatelce Vítězslavě Kaprálové. V programu vystoupí Taťjana Medvecká a smyčcový Kaprálová Quartet.

„Kultura k životu bezesporu patří, důležitější je však v tuto chvíli ochrana zdraví našich občanů. Není tedy rozumné pořádat velké akce za každou cenu, navíc s takovými hygienickými omezeními, že by si je lidé možná ani neužili," doplnil českolipský radní pro kulturu a cestovní ruch Michal Prokop (TOP 09).

V plném proudu jsou podle Prokopa přípravy na letošní ročník závodu City Cross Run&Walk. „Registrace na tento sportovní svátek již běží," dodal radní. Letos se uskuteční už pátý ročník závodu a zájem o něj v České Lípě roste. Konat by se měl v sobotu 26. září.

Autoři | Foto Město ČL

Štítky zábava, koronavirus, slavnosti, Česká Lípa, slavnost, COVID-19, Nový Bor, Vítězslava Kaprálová, Jitka Volfová, ANO 2011, Taťjana Medvecká, TOP 09, Lipá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské slavnosti v Lípě letos kvůli koronaviru nebudou. Radnice je odložila na příští rok  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.