Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Indická varianta covidu se potvrdila u pěti lidí v Novém Boru. Nové případy jsou ojedinělé

U celkem pěti lidí nakažených koronavirem v Novém Boru se potvrdila varianta delta, která je známá také jako indická. Nové případy naštěstí přibývají jen ojediněle.

Na webu krajské hygienické stanice v Liberci o tom informovala její mluvčí Zuzana Balašová.

V regionu se ve zvýšené míře hygienici ve spolupráci s policisty zaměřili na dodržování vládních opatření v restauracích, školách či firmách. Zrušené byly i některé akce, na nichž se očekávala účast většího množství návštěvníků, a v regionu se i testuje víc než jinde.

Od druhé poloviny května bylo v oblasti laboratorně potvrzeno 88 případů koronaviru. „V současné době v ohnisku přibývají pouze ojedinělé případy, a to případy aktivně vyhledané, to je kontakty dříve nemocných," uvedla Zuzana Balašová. Pro 53 lidí nakažených koronavirem už skončila nařízená izolace.

Indická mutace potvrzená na Novoborsku. Nepodceňujme covid, nechme se očkovat, vyzývá hygienik

Na Novoborsku se v minulých dnech objevilo ohnisko koronaviru, a to v obci Polevsko. Situace už je ale podle hygienika Vladimíra Valenty dobrá. Sekvenování vzorků teď ukázalo, že u dvou vzorků na Novoborsku se prokázala takzvaná indická mutace....

Nakažlivější, indickou, variantu potvrdila laboratoř v Drážďanech metodou sekvenace. „Vzhledem k tomu, že protiepidemická opatření byla nastavena ihned při podezření na variantu, potvrzení varianty, neznamená žádnou změnu v prováděných opatřeních," dodala krajská mluvčí hygieny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, Liberecký, Nový Bor, mutace, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Liberec, Drážďany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indická varianta covidu se potvrdila u pěti lidí v Novém Boru. Nové případy jsou ojedinělé  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.