Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Psík mývalovitý překvapil ženu u bankomatu v centru města. Zraněné zvíře i přes pomoc veterinářky uhynulo

Strážníci v České Lípě odchytávali ve čtvrtek zvíře, které na svém seznamu dosud neměli. Šlo o psíka mývalovitého, který se objevil u bankomatu ve vnitřních prostorách banky v centru města. Překvapil a vylekal tam ženu, která si šla vybrat peníze.

Žena kontaktovala městskou policii. „Strážníci se pokusili zvíře vylákat ven na rohlík, což se nesetkalo s úspěchem. Proto zavolali veterinářku, s níž psíka mývalovitého odchytili,“ uvedla mluvčí českolipských strážníků Eva Vlastníková.

Lékařka podle ní poté zjistila, že zvíře je nemocné. „Po převozu do ordinace ho čekala operace žaludku. Jak nám lékařka uvedla, musela mu žaludek vyčistit,“ dodala mluvčí.

Prognóza stavu zvířete byla nejprve optimistická, protože šlo o mladý kus. Nakonec se ale ukázalo, že zvíře mělo ještě další zranění. „Přes veškerou veterinární péči uhynulo,“ uvedla Vlastníková.

Psík mývalovitý je divoké zvíře, které se do Česka dostalo ve dvacátém století. Ten českolipský do banky došel zřejmě od řeky Ploučnice. Žije totiž právě v mokřadech a lesích v okolí vodních toků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, strážníci, česká lípa, psík mývalovitý, psík, bankomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psík mývalovitý překvapil ženu u bankomatu v centru města. Zraněné zvíře i přes pomoc veterinářky uhynulo  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.