Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj ukradl odchytovou klec na kočky, organizace vyzývá, aby ji vrátil

Nepříjemnou situaci musí řešit spolek Šance zvířatům z Liberce, který mimo jiné zajišťuje odchyt koček ve městech za účelem jejich kastrace a ošetření. Někdo jim z terénu ukradl odchytovou klec, tak zvaný sklopec. Vyzývají jej, aby klec vrátil.

Bohužel se nám stala nepříjemná věc. Město Česká Lípa s námi nasmlouvalo, v rámci kastračního programu u Domu s pečovatelskou službou v Ústecké ulici na sídlišti Lada, odchyty přibližně dvaceti koček. Většina je již odchycena, načipována, odparazitována a vykastrována. Včera nám však sklopec z místa někdo odcizil,“ popsala za organizaci Františka Zverková.

Krádež už je nahlášena policii a v pondělí jdou zástupci organizace sepsat protokol. Do té doby ale dávají pachateli čas sklopec vrátit na původní místo.

Dům s pečovatelskou službou nám i policii slíbil součinnost ve smyslu podání kamerových záznamů. Pokud se nám sklopec do pondělního rána vrátí, nebudeme tento "přešlap" řešit. V opačném případě budou doloženy výše zmíněné kamerové záznamy a faktura za pořízení sklopce za poměrně vysokou cenu. Pachatel si zřejmě vůbec neuvědomil, do jaké nepříjemné situace nás tím dostal,“ podotýká Zverková.

Zástupci Šance zvířatům budou kontaktovat i výkupny kovů, co jiného, než odevzdání do sběrny by se sklopcem zloděj nejspíš mohl chtít dělat. Odchyty tímto zařízením totiž může provádět pouze odborně proškolená osoba se zaregistrovaným povolením u Krajské veterinární správy.

Šance zvířatům současně vyzývá veřejnost, najde-li někdo sklopec do pondělního rána někde pohozený, ať její zástupce kontaktujte na telefonním čísle 702 028 646, případně mohou volat i na Městskou policii v České Lípě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Šance zvířatům

Štítky krádež, odchyt zvířat, výzva, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl odchytovou klec na kočky, organizace vyzývá, aby ji vrátil  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.