Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Česká Lípa připravuje stavbu nové knihovny. V soutěži dostala 48 návrhů

V České Lípě proběhla architektonická soutěž na stavbu nové knihovny. Radnice obdržela celkem 48 návrhů od ateliérů Česka, Slovenska, Polska, Španělska a Velké Británie. Soutěžní porota bude vítězný návrh vybírat v polovině září a výsledky by pak měly být známy do konce roku.

Stavba nové knihovny má vzniknout v proluce na Jeřábkově náměstí. „Současná hlavní budova městské knihovny na náměstí T. G. Masaryka již nevyhovuje soudobým požadavkům zejména v oblasti bezbariérového přístupu či kapacity a její rekonstrukce není technicky dobře proveditelná,“ uvedla starostka města Jitka Volfová (ANO).

Knihovna by měla plnit funkci setkávání občanů. „Proto zde bude krom klasických oddělení pro čtenáře všech věkových kategorií i prostor pro konání menších kulturních akcí a výstav, PC učebnu, nebo také malou kavárnu,“ dodala.

Stavba by měla vyjít na 210 milionů korun bez daně a součástí zadání je i úprava Jeřábkova náměstí a koordinace s plánovanou rekonstrukcí okolních ulic a Škroupova náměstí.

Do soutěže přišlo 48 návrhů z několika zemí Evropy. „Počet podaných návrhů nás příjemně překvapil. S ohledem na jejich počet očekávám velkou diskusi, věřím, že se zde objeví i mnoho velmi zajímavých předložených řešení,“ řekl místostarosta města Martin Brož (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Město Česká Lípa

Štítky knihovna, česká lípa, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa připravuje stavbu nové knihovny. V soutěži dostala 48 návrhů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.