Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prchal s prsteny polonahý po náměstí. Doma je schoval do ponožky

Krádež, jak z grotesky se odehrála před pár dny v České Lípě. Devětadvacetiletý zloděj se tady vloupal do zlatnictví a s lupem uprchl. Celý děj události však více než úsměvný. Ovšem méně úsměvná už je skutečnost, že výtečník byl pouhých pár dní na svobodě po propuštění z vězení.

Událost se stala 20. září kolem 23. hodiny v Moskevské ulici, kde zloděj vykopl dveře zlatnictví, aby uvnitř odcizil snubní prstýnky z výkladní skříně. Odnesl si jich přesně 150 kusů, většinou šlo o vzorky snubních prstenů vyrobené ze stříbra, z nichž některé byly pozlacené. Hodnota šperků byla 89 tisíc korun, dalších pět tisíc bude stát oprava vykopnutých dveří.

Násilné vniknutí do obchodu spustilo alarm, proto se tu pachatel dlouho nezdržoval a se šperky utekl pryč. Uložil si je do trička, které si musel svléknout. Na polonahého muže v kraťasech, jenž běžel po českolipském náměstí hned potom, co se rozhoukal alarm, nás prostřednictvím linky 158 upozornil svědek. Ten se domníval, že se někdo vloupal do osobního vozidla,“ popsala část děje mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Policejní hlídky záhy zjistily, že nešlo o alarm u vozu, ale ze zlatnictví. Podezřelého ale už v okolí nenašly a dopadly ho o několik hodin později, v Novém Boru, kde bydlel.

K činu se přiznal a větší část lupu nám vydal. Prstýnky si doma schoval do ponožky, aby svůj čin utajil před dalšími členy domácnosti.  Dobrovolně nám vydal 101 prstenů, dalších 5, které ztratil na útěku z místa činu, jsme našli na českolipském náměstí a v jeho blízkém okolí. Vzhledem k tomu, že byl v inkriminované době opilý a z České Lípy šel do Nového Boru pěšky, může se zbývajících 44 prstenů povalovat kdekoliv po této trase,“ poznamenala Baláková.

Později se navíc ukázalo, že zloděj pouhých pět dní před událostí opustil věznici, kde byl ve výkonu trestu, kdy si odpykal svůj tříměsíční trest za majetkovou trestnou činnost. Vyšetřovatelka ho z nového přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, obvinila 22. září. Vzhledem k tomu, že by na svobodě v trestné činnosti nejspíš pokračoval, podala státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání.

S ním se ztotožnil nejen státní zástupce, ale také soudce, a ještě téhož dne jsme obviněného na základě rozhodnutí Okresního soudu v České Lípě eskortovali do vazební věznice,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zlatnictví, recidivista, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

Ovšem méně úsměvná už je skutečnost, že výtečník byl pouhých pár dní na svobodě po propuštění z vězení - co když v tom bylo to, že dotyčného propuštění naštvalo - v base měl všechno, postel, jídlo, teplo... co mu chybělo, zatímco venku... a ti neřádi ho pustěj ještě k tomu někde v říjnu, když se blíží zima? Tak to teda ne, směr Hotel Basa okamžitě a hned teď-.. divil by se tomu někdo? Já ne... makat by v base měli od rána do večera.

Neděle, 26. listopadu 2023, 04:49Odpovědět

Jaroslav Pešek

No to je směšné, když se i doma stydí za to, že je zloděj.

Pátek, 6. října 2023, 08:30Odpovědět

Prchal s prsteny polonahý po náměstí. Doma je schoval do ponožky  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.