Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Designéři z Preciosy představují v Milánu křišťálové pixely pulzující barvami i hudbou

Přední český tvůrčí tým designérských svítidel působící v kamenickošenovské společnosti Preciosa Lighting, představuje v těchto dnech v italském Milánu unikátní hravou dynamickou světelnou instalaci. Návštěvníci největšího světového festivalu designu Milan Design Week 2024 mohou obdivovat instalaci s názvem Crystal Beat 2.

Světelná instalace kombinuje dynamické, barevné světelné scény s 3D zvukovým systémem. Díky spojení motivu pixelu, funky barev a rané herní grafiky je Crystal Beat 2 oslavou vracejících se kulturních trendů předchozích generací. Preciosa Lighting zároveň touto instalací představuje nový designový koncept osvětlení z portfolia Signature Designs – Crystal Pixels.

Tvůrci objektu navrženého přímo při milánský festival jsou kreativní ředitelé Preciosa Lighting Michael Vasku a Andreas Klug. Skládá se z důmyslně uspořádaných, ručně vyrobených křišťálových kostek. Každá reprezentuje jeden pixel jako základní stavební jednotku obrazu a společně vytváří celou dynamickou světelnou kompozici inspirovanou herní grafikou a stylem pixel art. Propojení 3D zvukového systému a barevných světelných efektů se stává nezapomenutelným smyslovým zážitkem. Hudbou pro oči.

Celkem se instalace skládá ze 400 zavěšených komponentů – “pixelů“. Ty obsahují 2000 individuálně programovatelných LED čipů s 5směrovým osvětlením a reagují na rytmus hudby v zářivých odstínech RGBW LED. Jedná se tak o první barevnou světelnou instalaci Preciosa Lighting prezentovanou na Milánském design weeku.

Crystal Beat 2 je reakcí na proměnu kultury kolem nás. Všichni hledíme do budoucnosti, ale zároveň se rádi vracíme do minulosti plné nostalgie, krásných vzpomínek a zážitků, abychom si připomněli oblíbené věci, které jsou dnes už retro. Prostřednictvím oslnivého světelného a hudebního projevu vás každý zavěšený Crystal Pixel zve na cestu zpět v čase a současně pracuje s vašimi aktuálními smyslovými prožitky," dodává Vasku.

Světelné scény jsou vytvořené s pomocí nástroje pro tvorbu 3D grafiky pro video hry – Unreal Engine. Díky tomuto real-time 3D nástroji, který se využívá při tvorbě nejlepších videoher současnosti, se tak rozzáří instalace, která čerpá inspiraci v grafice prvních herních světů. Dynamika instalace je ještě umocněna jejím propojením s hudebním doprovodem. Playlist sestavoval známý zvukový designér Juraj Mravec, jenž s Preciosa Lighting spolupracuje dlouhodobě.

Když návštěvník vstoupí do naší milánské expozice v Zona Tortona, čeká ho prostor, který stimuluje jeho smysly, a zároveň únik z ruchu a shonu města. Světelná instalace Crystal Beat 2 je zasazená do tmavého interiéru a návštěvníka zcela pohltí, vyvolá pocit nekonečna a probudí v něm vzpomínky na první setkání s digitálním světem,“ dodává druhý z dua kreativních ředitelů Andreas Klug.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa Lighting

Štítky skláři, Preciosa Lighting, Milan Design Week 2024, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Designéři z Preciosy představují v Milánu křišťálové pixely pulzující barvami i hudbou  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.