Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pořádková hlídka v Jablonci. Na starost má lokalitu mezi autobusákem a parkem v Nové Pasířské

Problémy v lokalitě mezi autobusovým nádražím a parkem v Nové Pasířské přiměly jabloneckou radnici ke zřízení speciální pořádkové jednotky, která dohlíží na ochranu městského majetku a dodržování čistoty. A město si strážce po čtvrt roce provozu pochvaluje.

Pořádkovou hlídku tvoří dva lidé a zatím funguje ve zkušebním provozu. „Lokalita byla vytipována jako problematická z hlediska udržování veřejného pořádku a péče o městský majetek,“ vysvětlil tajemník jablonecké radnice Marek Řeháček.

Úkolem hlídky podle něj není suplovat městskou policii. „Dbají na ochranu městského majetku a udržování pořádku. V případě, že se setkají s přestupkem nebo dokonce trestnou činností, kontaktují městskou či státní policii,“ dodal.

Za tři měsíce už hlídka kromě nepořádku řešila i další věci. „Někdy upozorníme bezdomovce, aby si nedělal z parku byt, jindy domlouváme mládeži, aby lavičku používala tak, jak se má, aby ji neničila,“ popsal člen hlídky Karol Kovács.

A došlo prý i na vyhrocené situace. „Už jsme volali i záchranku, když se pánovi na Dolním náměstí udělalo špatně nebo městskou policii k ostrému rodinnému incidentu v Tyršově parku, pomohli jsme i okradenému Američanovi,“ dodal.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky pořádková hlídka, Jablonec, autobusák, Tyršovy sady, Nová Pasířská, Marek Řeháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořádková hlídka v Jablonci. Na starost má lokalitu mezi autobusákem a parkem v Nové Pasířské  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.