Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec připravuje modernizaci Montessori školky za 44 milionů

V Jablonci připravují modernizaci Mateřské školy Montessori v části Vrkoslavice. Objekt už není v dobrém stavu, zvýšit by se měla i kapacita zařízení. Na projekt za 44,4 milionu korun získal magistrát dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), pokryje zhruba 64 procent nákladů.

Opravou projde současná budova, která pochází z 20. let minulého století, a k ní bude přistavěn nový objekt. „Projekt řeší kapacitu školky, která se tím zvýší o 16 míst, bezbariérovost, kuchyň, způsob zásobování, parkování, problémy s vlhkostí i hygienické nedostatky, které se ve školce začaly objevovat," popsal rozsah prací náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček (ODS). Školku čeká nejen rekonstrukce, nové bude i její vybavení.

Práce začnou v červenci příštího roku a hotovo bude na konci prázdnin 2021. Budova bude po celou dobu rekonstrukce prázdná. Magistrát teď řeší, kam zhruba 60 dětí dočasně umístit. „Jako jedno z možných míst se nabízí prostory bytu školníka v Základní škole 5. května," uvedl náměstek primátora pro školství David Mánek (ANO). Tato základní škola také nabízí Montessori vzdělávání a prostory by pak podle něj mohla použít pro výuku.

Investice do školek

Jablonec v posledních letech investuje do úprav svých mateřských škol miliony. Rozrostla se tak například Mateřská škola Nová Pasířská, kde přestavbou bývalého školnického domku vznikla třída pro 24 dětí. Další třída pro 24 předškoláků vznikla přestavbou bývalých jeslí, ve kterých v posledních letech sídlilo fitness centrum. Třída je odloučeným pracovištěm Mateřské školy Josefa Hory. Město má kolem 1650 míst v mateřských školách, z toho bylo zhruba 170 dětí mladších tří let. Zájem o umístění mladších dětí roste.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školka, Jablonec, montessori, mateřská škola, rekonstrukce, Vrkoslavice, ODS, Josef Hora, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec připravuje modernizaci Montessori školky za 44 milionů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.