Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výrobní hala Jablotronu za 150 milionů vyroste u rýnovické věznice

Výrobce elektronického zabezpečení Jablotron začal v jabloneckých Rýnovicích vedle věznice připravovat výstavbu výrobní haly za 150 milionů korun.

Využívat ji bude dceřiná firma z holdingu, JabloPCB. Současný výrobní závod v někdejším areálu Bižuterie, kde osazuje desky plošných spojů, jí už nestačí. Informuje o tom ve včerejším vydání liberecká příloha MF Dnes. „Do Rýnovic přestěhujeme výrobu elektroniky i s pracovníky. Výrobní podmínky se podstatně zlepší. Doplníme také strojní vybavení,“uvedl pro deník spolumajitel Jablotronu Dalibor Dědek.

Zatím se v Rýnovicích dělají přípravné zemní práce, stavět se začne na jaře a hotovo by mělo být na podzim. Výrobu v nových prostorech chce firma zahájit na přelomu letošního a příštího roku. JabloPCB dnes ve směnném provozu zaměstnává asi 200 lidí. Nová hala ale bude počítat s místem pro možný rozvoj. Do budoucna tak může v Rýnovicích pracovat 250 až 300 lidí.

Na ploše asi 7500 metrů čtverečních budou výrobní, skladové a kancelářské prostory. Nová stavba bude současně sloužit jako reprezentativní sídlo firmy. V Rýnovicích má holding už od roku 2016 logistické centrum Jablotron Alarms. Skladuje v něm hotové výrobky, jež pak expeduje k zákazníkům. Skupinu Jablotron tvoří dvě desítky firem a její roční obrat přesahuje tři miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jablotron

Štítky elektronika, stavby, firmy, Jablotron, Jablonec n.N., Rýnovice, JabloPCB, Dalibor Dědek, Mladá fronta DNES, JABLOTRON ALARMS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobní hala Jablotronu za 150 milionů vyroste u rýnovické věznice  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.