Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pátý případ koronaviru v Libereckém kraji. Matku nakazil syn, který byl na koncertě v Irsku

V Libereckém kraji dnes přibyl pátý případ s onemocněním COVID-19. Jde o matku syna, který se vrátil z koncertu v Irsku a u něhož se toto onemocnění prokázalo v úterý. Žena ročník 1967 je na infekčním oddělení Krajská nemocnice Liberec. Onemocnění nemá vážný průběh, uvedl na facebooku liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). „Žena pracovala doma v administrativě, proběhly proto u ní pouze kontakty v rámci rodiny," dodal hejtman.

Všechny dosavadní případy onemocnění koronavirem v Libereckém kraji jsou z Jablonecka. Vážný průběh nemělo onemocnění ani u jednoho z nich, všichni byli hospitalizováni v Liberci. Dalších více než 1700 lidí je v kraji v karanténě. Kvůli riziku nákazy mají lékaři, zdravotníci i řidiči záchranné služby v Libereckém kraji při každém výjezdu ochranné pomůcky, tedy respirátory FPP 3 a ochranné brýle.

Dnes liberecká nemocnice ve svém areálu u bývalých autodílen v Husově ulici otevřela odběrové místo pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. Umožní zvýšit počet odběrů, které zatím dvěma sanitkami zajišťovala záchranná služba. Denně jich měla v průměru 20. I v nemocnici ale budou odebírat vzorky jen pacientům, které určí krajská hygienická stanice, placené odběry zatím možné nejsou.

V kraji je telefonní linka ke koronaviru 485 226 999 v provozu denně mezi 8:00 a 20:00. Krajská hygienická stanice navíc zřídila další dvě linky 485 253 148 a 485 253 132, které jsou v provozu v pondělí až pátek od 7:00 do 21:00. Speciální informační linku 224 854 444 mohou využít živnostníci a podnikatelé, zřídilo ji ministerstvo průmyslu a obchodu.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, roušky, COVID-19, Irsko, nemoc, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, Facebook, Krajská hygienická stanice, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátý případ koronaviru v Libereckém kraji. Matku nakazil syn, který byl na koncertě v Irsku  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.