Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zahradě bazénu v Jablonci chtějí vybudovat skatepark

Na zahradě plaveckého bazénu v Jablonci plánují vybudovat nový skatepark. Starý u křižovatky ulic Svatopluka Čecha a Krátké museli loni kvůli nevyhovujícímu technickému stavu uzavřít. Náklady na nové sportoviště se odhadují zhruba na šest milionů. V zahradě ale stále zůstane dost prostoru pro případné rozšíření bazénu, řekl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS).

Oprava skateparku na původním místě nepřichází podle Roubíčka v úvahu, místo je pro sportoviště nevhodné. „Je to blízko zástavby rodinných domů, jejichž obyvatele ruší hluk způsobený provozem parku. Starý skatepark má dnes již přežilou konstrukci, na asfaltové ploše jsou plechové a dřevěné překážky, které jsou hlučné," doplnil náměstek. Nový areál chce město vybudovat z betonu, inspirovalo se v Trutnově a Frýdku Místku.

Současným trendem jsou podle Roubíčka betonové skateparky s pevnými překážkami doplněnými o zábradlí, schody a další prvky včetně takzvaného bowlu. „To je bazén určený ke specifické formě skateboardingu, tento prvek není v současné době v žádném skateparku v Libereckém kraji," řekl. Hladká betonová plocha je podle něj nejvhodnějším řešením s ohledem na minimalizaci hluku, a výhodná je i kvůli dlouhé životnosti.

Umístění u bazénu dává možnost využít i tamní sociální zázemí. Město teď nechá zpracovat studii, a pokud vše dobře půjde, stavět by se mohlo začít příští rok na jaře. Není to ale jediné plánované sportoviště. U nedaleké přehrady Mšeno chce město vybudovat stále populárnější pump track. Měl by být v místě připravované přeložky Průběžné ulice. „Pump track by měl splňovat podmínky univerzálního použití pro cyklisty, bmx jezdce, in-line jezdce a skateboardisty," dodal vedoucí odboru rozvoje Martin Jančík.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, bazén, skatepark, zahrada, sportoviště, ODS, Svatopluk Čech, Trutnov, Frýdek-Místek, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zahradě bazénu v Jablonci chtějí vybudovat skatepark  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.