Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Černé Studnice až na Smržovku. Sáňkařská dráha oficiálně zahájila provoz

Čtyřkilometrová sáňkařská dráha na Smržovce oficiálně zahájila provoz. Se sáňkami můžete vyrazit také na přírodní dráhu v Rokytnici nad Jizerou.

Patrně nejdelší přírodní sáňkařská dráha v Libereckém kraji, která je ve Smržovce na Jablonecku, včera oficiálně zahájila provoz. Dlouhá je téměř čtyři kilometry a vede z Černé Studnice po upravených obecních a lesních stezkách až k lyžařskému vleku Filip. Starosta Smržovky Marek Hotovec ČTK řekl, že kvůli vydatnému sněžení z tohoto týdne je potřeba počítat s tím, že trať v dobrém stavu nevydrží celý den. „Když přijde pár stovek lidí, tak na odpoledne, večer to už bude asi rozbité," řekl. Měkčí trať je podle něj vhodná hlavně pro rodiny s dětmi. „Není to umrzlé. Musí se počítat s tím, že místy se musí sáňky táhnout," dodal.

Na trase se střídají rychlé úseky s klidnějšími, kdy se dá kochat přírodou. Vstup na dráhu není zpoplatněn ani časově omezen. Sáňky je možné si zapůjčit nahoře u výdejového okénka restaurace Černá Studnice za 200 korun na dvě hodiny nebo 300 Kč na celý den a vrátit dole u vleku. Trasa není uměle osvětlena.

Sáňkovat bude ode dneška možné i na téměř 1,5 kilometru dlouhé přírodní dráze v lyžařském areálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. Trasa přírodní dráhy vede od vratné stanice lanovky Horní Domky a v místech, kde se kříží se sjezdovými tratěmi, je pro větší bezpečnost oplocení. „Lyžovat se nesmí, sáňkovat ano, takže jsme to uchopili tímto způsobem, abychom dokázali návštěvníkům aspoň něco nabídnout. Pochopitelně za dodržení všech hygienických předpisů, které jsou v současné době platné," řekl již dříve ČTK ředitel rokytnického skiareálu Vít Pražák. V Libereckém kraji jsou přírodní sáňkařské dráhy také například na Ještědu v Liberci či ve Ferdinandově v Hejnicích na úpatí Jizerských hor.

Nejdřív bylo sněhu málo, teď už ho máme až moc , ale děláme všechno pro to, aby byla dráha zítra, v sobotu 16.ledna, perfektně připravena.

Zveřejnil(a) Přírodní sáňkařská dráha Smržovka dne Čtvrtek 14. ledna 2021

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zábava, rekreace, Smržovka, Rokytnice n.J., Černá studnice, saně, Rokytnice nad Jizerou, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Černé Studnice až na Smržovku. Sáňkařská dráha oficiálně zahájila provoz  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.