Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kříženec pitbula s rotvajlerem pokousal několik lidí včetně majitele. Ten se před ním schoval

Jablonečtí městští strážníci v neděli odpoledne zasahovali v bytovém domě v jablonecké Květinové ulici, kde pes pokousal několik lidí včetně majitele. Ten se před ním schoval v bytě přítelkyně a nechal agresivního psa pohybovat se po domě. Muž je nyní vyšetřován pro ublížení na zdraví z nedbalosti.

Celý incident ohlásila na tísňovou linku obyvatelka. „Paní oznámila dispečerovi, že na chodbě domu se pohybuje agresívní pes, kříženec rotvajlera a pitbula,“ řekl Tomáš Svačina z jablonecké městské policie s tím, že pes pokousal několik osob. „Napadl a pokousal i svého majitele, který se před ním schoval v bytě své přítelkyně, protože prý psa nezvládal.“

Na místo tak vyrazila hlídka strážníků a také Dagmar Kubištová z lučanského zvířecího útulku. Podle majitele totiž mělo jít o psa právě z tohoto útulku. To ale Kubištová odmítla. „Tak to přesně nebylo, pes nebyl v našem útulku, pouze jsem zprostředkovala výměnu zvířete mezi majiteli,“ vysvětlila Kubištová.

Když hlídka dorazila na místo, našla v chodbě domu muže, který se vší silou opíral o dveře kotelny, aby je udržel zavřené. Povedlo se mu tam totiž psa zahnat. „Zpoza dveří bylo slyšet hlasité kňučení, vrčení a škrábání na dveře. Strážníci je pootevřeli a jeden z nich se skulinou pokoušel upoutat pozornost psa pamlsky a neustále na něj mluvil. Nic nepomohlo. Nakonec použil odchytovou tyč, nezranil psa, ani nikoho dalšího. Zvíře bylo stále velmi agresívní, snažilo se na strážníka útočit a tyče se zbavit,“ popisuje incident Svačina.

Psa odvezla Dagmar Kubištová do útulku a strážníci začali zjišťovat škody. „Majiteli pes vykousl na předloktí část svalstva, jeden z nájemníků měl škrábance na břiše a další muž měl hluboké rány od pokousání na rukou a zranění na břiše. Proto strážníci okamžitě zavolali záchrannou službu a zraněným poskytli první pomoc,“ konstatuje Tomáš Svačina.

Celou událost městská policie šetří pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Jablonec

Štítky městská policie, jablonec, agresivní pes, pes, dům, Dagmar Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

A někteří diskutující by také měli dostat ban. Chyba je vždy ve vedení psa a tedy v majiteli. Ten pes se chová jen přirozeně. Potřebuje jen správného pána a bude jak mílius. Člověk, který se musí schovávat před vlastním zvířetem to jistě není.

Úterý, 19. ledna 2021, 19:25Odpovědět

Miroslav Heyduk

to je pořád kolem dokola pořád stále kolem dokola jako na komediantském kolotoči....- a majitelé pořád budou žvástat že to nechápou a nechápou - vždyť s psí šelmou nebyly problémy nikdy nikomu nic neudělal- a muslim spáchá atentát zabije 20 lidí a jeho sousedé a známí budou říkat a takovej to byl nenápadnej kluk a nikomu nic neudělal neublížilNIKDY NIKDE NIKOMU žádný soused majitel ani VŠ vzdělaný doktor psycholog nevidí a nemůže vidět do hlavy a soudit podle dosavadního chování šelmy nebo dosud neproblémového muslima nelze soudit...a to že psycholog vyrobí k soudu posudek na jiného člověka je zvrácené rasistické jednání nadčlověka a nebezpečný společenský jev...psí šelma lidská šelma ve společnosti lidí vždy je a bude nebezpečná a kdykoliv během svého života může zaútočit a nezáleží na výchově drezuře ale na skrytých mozkových kódech jedince ať šelmy nebo člověka a lidi musí být stále na pozoru celý život...a nutno uzákonit, že určité psí rasy smějí mezi lidi na veřejnost jen s košíkem a vodítkem

Úterý, 19. ledna 2021, 19:11Odpovědět

Kříženec pitbula s rotvajlerem pokousal několik lidí včetně majitele. Ten se před ním schoval  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.