Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Požár roubenky ve Smržovce způsobil škodu za milion a půl

Hasiči dnes odpoledne likvidovali požár roubené chalupy ve Smržovce na Jablonecku. Škoda je podle prvního odhadu za 1,5 milionu korun, příčina se vyšetřuje, informoval krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. „Požárem byla zasažená celá chalupa. Uchráněné hodnoty jsou za milion korun," dodal.

Požár chalupy v Okružní ulici byl hasičům nahlášen před 13:30. Hasiči ze šesti jednotek požár likvidovali zevnitř i zvenku. Využili i specializované řezací a hasicí zařízení Cobra, které dokáže pomocí vodního paprsku proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu. Požár se podařilo hasičům lokalizovat hodinu po jeho nahlášení a zcela zlikvidovat o další dvě hodiny později.

Na Jablonecku jde v tomto týdnu o druhý požár domu s více než milionovou škodou. V pondělí odpoledne hořel rodinný dům v Hrubé Horce v Železném Brodě. Škodlivin se při požáru nadýchalo dítě a muselo být převezeno k ošetření do jablonecké nemocnice. Požár způsobil škodu za dva miliony korun, zasažené bylo celé patro. Příčinou byla nedbalost.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Smržovka, hasiči, hzs lk, chalupa, okres Jablonec nad Nisou, Northrop YF-17, Liberecký kraj, Železný Brod, Hrubá Horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár roubenky ve Smržovce způsobil škodu za milion a půl  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.