Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podještědské derby pro Jablonec. Hlavou po rohu rozhodl Kubista

Také druhé derby této sezony vyhrává Jablonec. Tentokrát 2:1. Po půli vedl gólem Schranze, Liberec pak zkraje druhého poločasu vyrovnal z penalty, domácí ale za několik desítek sekund dali druhý gól a vítězství už udrželi.

Domácí měli velmi dobrou možnost ve 12. minutě. Zelený si naběhl na roh a dobře hlavičkoval, Knobloch ale reflexivně vyrazil. V 17. minutě už ale Jablonec udeřil. Schranz dostal průnikovou přihrávku a prostřelil Knoblocha – 1:0.

Na těžkém terénu se odehrával zajímavý fotbal. Liberec se k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky domácích dostal ve 38. minutě, kdy Chaluš zakončoval po rohu, bránu ale minul. Jen o chvíli později se k dorážce dostal Mikula, jeho rána ale byla zblokovaná.

Hned v úvodu druhé půle měli hosté dvě dobré možnosti. Nejprve za vápnem napřáhl Raušic a Hanuš s námahou vyrazil na roh. Po něm se k míči dostal střídající Faško, který technickou ranou kroutil míč do brány, kvůli teči domácích ale do brány nezapadl.

V 52. minutě už ale bylo vyrovnáno. Hanuš zariskoval a fauloval Rondiče, což nakonec potvrdil i VAR a kopala se penalta. Míč si vzal Rabušic a razantní ranou skóroval – 1:1.

Jenže domácí si vedení o dvě minuty později vzali zpět. Kubista po rohu vyskočil nejvýše a nedal Knoblochovi šanci – 2:1.

Hosté se pak snažili vyrovnat. Po centru Peška v dobré pozici minul Rondič, poté pálil sám Pešek. V 85. minutě mohlo být rozhodnuto, Jovoviče ale vychytal Knobloch. 

FK Jablonec - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 17. Schranz, 55. Kubista - 52. Rabušic (penalta). Žluté karty: 60. Schranz. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler; VAR: Hocek, AVAR: Kubr

FK Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (67. Pilař), Považanec, Kratochvíl (82. Hübschman), Jovović (90+2. Smejkal) – Doležal (C), Schranz (90+2. R. Hrubý)

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) - Koscelník (64. Pešek), Sadílek, Purzitidis (46. Faško), Mosquera (64. Nečas) - Rondić, Rabušic

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, derby, jablonec, FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědské derby pro Jablonec. Hlavou po rohu rozhodl Kubista  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.