Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další komplikace u jablonecké přehrady. Kraj opraví silnici u Jablotronu

Možná ještě na jaře začne oprava části ulice U Přehrady v Jablonci, konkrétně v úseku u Jablotronu. Investorem je kraj, jde totiž o silnici třetí třídy, kterou má ve správě. Město se ale bude podílet na opravě chodníků, veřejného osvětlení a vegetace. Celkové náklady jsou necelých 17 milionů a hotovo má být ještě v září. Teprve nedávno přitom skončila rekonstrukce nedaleké křižovatky s Palackého ulicí.

„Kraj je investorem samotné rekonstrukce silnice v hodnotě bezmála 13 milionů. Město přispěje necelými čtyřmi miliony. Pevně věřím, že se začne stavět již na jaře letošního roku. Závisí to ale ještě na projednání dopravně inženýrského opatření,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Kromě nového povrchu je součástí rekonstrukce také napojení na areál společnosti ABB. Dojde také k přemístění autobusových zastávek či ke změně podoby vjezdu do areálu tamních firem. Podél silnice vzniknou nové chodníky, veřejné osvětlení a zeleň. Rekonstrukce úseku silnice U Přehrady až k ulici Palackého by měla následovat v příštím roce.

Na letošní rok připravil podle Svitáka Liberecký kraj podobně jako loni silniční stavby za zhruba miliardu korun. Ve vlastním rozpočtu má na tyto investice 271 milionů korun, dalších 155 milionů by měl získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a počítá s 364 miliony korun z evropských fondů.

„Současně dobíhají akce z Integrovaného regionální operačního programu. Na čtyři investiční akce, mezi kterými jsou například druhá etapa rekonstrukce silnice na Ještěd nebo silnice v Křižanech, máme v rozpočtu naplánované spolufinancování ve výši 162 milionů korun,“ dodal Sviták.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky silnice, přehrada, Jablotron, rekonstrukce, Jan Sviták, Jablonec, Státní fond dopravní infrastruktury, ABB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace u jablonecké přehrady. Kraj opraví silnici u Jablotronu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.