Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Muž v taxíku ujížděl před policisty. Se zákazem řízení a pervitinem

Jablonečtí policisté v úterý pronásledovali řidiče, který před nimi ujížděl v autě označeném jako TAXI. Nakonec se ukázalo, že má zákaz řízení, u sebe měl navíc pervitin.

Hlídka si auta všimla v Novoveské ulici, když do něj nastupovali dva muži. „Tyto muže policisté ovšem díky místní znalosti poznali a věděli, že muž, který usedá za volant, má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté se tak rozhodli posádku vozidla zkontrolovat a jeli za nimi. „Řidič ovšem na výzvy k zastavení vozidla nereagoval a snažil se hlídce ujíždět ulicemi města tak dlouho, až skončil ve slepé ulici, kde vozidlo odstavil a začal utíkat,“ dodala mluvčí.

Podívejte se: Policisté pronásledovali muže po Jablonci

Daleko ale neutekl a skončil v poutech. Při prohlídce u něj pak policisté našli dvě plastové ampule a jeden igelitový sáček s obsahem bílé krystalické látky, ke které podezřelý uvedl, že se jedná o pervitin. „V souvislosti s tím již policisté zahájili také úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ doplnila Sochorová.

Policisté poté našli i majitele auta s onačením TAXI. Podle něj podezřelému auto na pár dní půjčil a netušil, že má zákaz řízení. „Podezřelému zatím za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v taxíku ujížděl před policisty. Se zákazem řízení a pervitinem  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.