Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jablonec bude hostit mistrovství světa lodních modelů. Představí bitevní lodě i Titanic

Lodní modely nejrůznějších druhů i velikostí se představí v Jablonci nad Nisou v rámci 21. mistrovství světa lodních modelů Naviga Sekce „C“, které se uskuteční od 23. do 28. září.

Přestože Česká republika není námořním státem, vznikají zde neskutečné modely lodí, které jsou přesnou zmenšenou replikou lodí skutečných. Zakládají se zde i modelářské kluby a právě jabloneckým Klub lodních modelářů ADMIRAL se stal letošním pořadatelem mistrovství světa.

Zázemím soutěže doprovázené výstavou bude jablonecké Eurocentrum. Během mistrovství se představí na 306 modelů z patnácti zemí Evropy a Asie. V Jablonci tak budou svá díla reprezentovat například modeláři z Uzbekistánu, Kazachstánu, Ukrajiny nebo Číny.

Návštěvníci mohou spatřit nejrůznější modely lodí od staroegyptských, přes řecké triéry až po známá novodobější díla jako je Titanic nebo bitevní lodě Bismarck a Yamato.

„Věříme, že naše soutěž, po dvou letech covidové nucené přestávky a při vědomí toho, co se dnes děje na Ukrajině, vytvoří prostor pro obnovení či navázání přátelských vztahů mezi reprezentanty jednotlivých zemí i kultur. Jsme přesvědčeni, že Jablonec nad Nisou je vhodným místem pro podobné setkání a také regionem, kde můžeme představit mnoho zajímavého z toho, co charakterizuje naší zemi,“ informoval Zdeněk Tomášek, předseda jabloneckého modelářského klubu Admiral.

Výstava modelů bude pro veřejnost přístupná krátce odpoledne 23. září od 16 do 18 hodin a dále ve dnech 24. až 27. září od 9 do 18 hodin. V poslední den 28. září bude přístupná pouze do 16 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto WCHS

Štítky Jablonecko, model, lodě, mistrovství světa, modeláři, Admiral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec bude hostit mistrovství světa lodních modelů. Představí bitevní lodě i Titanic  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.