Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloději šli po starožitnostech. Z domu v Jablonci ukradli věci za čtvrt milionu

Nástěnné hodiny z roku 1850, porcelánový servis nebo secesní lustr. V momentálně neobývaném domě v Jablonci řádili zloději, kteří si odnesli starožitnosti za 253 tisíc korun. Šlo o dědictví po předcích majitelů.

Ke krádeži došlo někdy mezi 11. listopadem a 2. prosincem. „Především se jedná o rodinné starožitnosti zděděné po rodičích a prarodičích. Pachatelé do domu vnikli zatím nezjištěným způsobem,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zloději si z domu odnesli například dvoje nástěnné hodiny z roku 1850, podlahové hodiny značky Gustav Becker pocházející zhruba z roku 1920, dvanáctidílný porcelánový servis s motivy květů magnolie v růžovo-fialovém barevném provedení, vyřezávaný dřevěný kříž s Ježíšem vysoký asi 50 centimetrů z roku 1920, samovar z leštěné mosazi na dřevěné uhlí značky Tula z roku 1898, pravoslavnou pozlacenou ikonu z roku 1850 v hodnotě 60 tisíc, secesní lustr z roku 1890 z lité mosazi stojací lampu ze dřeva a pískovaného skla z roku 1920,  ale také i 30 kusů nejrůznějších typů modernějších elektro hodin pocházejících z období let 1950 až 1980.

Policisté obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou případ kvalifikovali jako přečin krádeže s trestní sazbou pěti let odnětí svobody. „Po pachatelích nyní velmi intenzivně pátrají. Pokud se zmíněné předměty objeví v jakékoliv prodejní nabídce ve vašem okolí, informujte nás o tom prosím na lince 158,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky zloději, jablonec, starožitnosti, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději šli po starožitnostech. Z domu v Jablonci ukradli věci za čtvrt milionu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.